Pešić objavio spisak kandidata za Svetsko prvenstvo

Selektor košarkaske reprezentacije Srbije Svetislav Pešić objavio je spisak kandidata za utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine sa Litvanijom 25. novembra.
Pešić je ocenio kako je teško da će nastupiti oni koji 25. i 26. novembra igraju mečeve sa svojim klubovima.
"Svi bismo želeli da u reprezentaciji igraju najbolja imena, svi najbolji igrači, najmlađi i ako možemo da osvojimo zlatnu medalju, ali to je nemoguće", rekao je Pešić.
Na spisku kandidata nalaze se: Vasilije Micić, Filip Petrušev (Efes), Ognjen Jaramaz (Bajern Minhen), Jovan Novak, Dušan Ristić (Fuenlabrada), Miloš Teodosić (Virtus Bolonja), Nikola Rebić (Miteldojčer), Nemanja Nedović (Panatenaikos), Vanja Marinković (Baskonija), Dragan Apić (Zelena gora), Dalibor Ilić (Igokea), Aleksa Radanov (Igokea), Balša Koprivica, Aleksa Avramović, Uroš Trifunović, Nemanja Dangubić, Rade Zagorac, Alen Smailagić (Partizan), Aleksa Uskoković, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac (Crvena zvezda), Nikola Jović, Nikola Đurišić (Mega) i Marko Jagodić Kuridža (Budućnost Voli).
 
Svi igrači dolaze, osim onih koji imaju 25. i 26. novembra utakmicu u svojoj ligi, dodao je on, ocenivši da će tek sutra uveče na treningu u "Pioniru" "imati čistiju situaciju ko će nastupiti na utakmici". 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).