Predsednik MOK razgovarao sa Peng Šuaj

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah razgovarao je danas sa kineskom teniserkom Peng Šuaj oko 30 minuta, koja je rekla da je "bezbedna i da je dobro".
Kako je saopštio MOK, Bah je sa Peng razgovarao putem video poziva, a ona se javila iz Pekinga. 
 
Za Peng vlada zabrinutost, nakon što je nestala iz javnosti kada je početkom novembra objavila na društvenim mrežama da ju je seksualno zlostavljao bivši zamenik premijera Kine.
Peng se danas pojavila na teniskom turniru za mlađe kategorije u Pekingu, a organizatori turnira su objavili na društvenim mrežama fotografije kako Peng stoji pored terena, maše i potpisuje velike komemorativne teniske loptice za decu.
Osim Baha, u video pozivu učestvovala je i predstavnica sportske komisije MOK Ema Terho i članica MOK Li Lingvej, nekadašnja predsednica Teniskog saveza Kine.
 
Kako se navodi, Peng je zahvalila MOK na brizi.
 
"Objasnila je da je dobro i da je bezbedna, da živi u svom domu u Pekingu, ali da bi želela da se poštuje njena privatnost. Zbog toga u ovom trenutku želi da provede vreme sa porodicom i prijateljima", navodi se u saopštenju MOK.
 
Peng Šuaj je na društvenoj mreži Weibo 2. novembra objavila je da ju je nekadašnji premijer Kine Džan Gaoli prisiljavao na seks uprkos ponovljenim protivljenjima posle jednog teniskog meča pre tri godine. Ona je rekla da je Džanova supruga tada "stražarila ispred vrata".
 
Njene poruke obrisane su oko pola sata posle objavljivanja. Naknadni postovi, komentari i ključne reči kao "tenis" blokirane su sa kineskog interneta, kao i sve vesti u vezi sa Peng. Od tada niko nije video ni čuo Peng Šuaj.
 
Bah je pozvao Peng da večeraju zajedno kada doputuje u januaru u Peking, što je ona, kako se navodi, "rado prihvatila". Takođe, pozvani su Terho i Li.
 
"Osetila sam olakšanje kada sam videla da je Peng Šuaj dobro, a to je bila naša najveća briga. Činilo se da je opuštena. Ponudila sam joj našu podršku i da ostanemo u kontaktu u bilo koje vreme, koje njoj odgovara, što ona ceni", navela je Terho.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.