Košarkaši Srbije pobedom počeli kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

Košarkaši Srbije pobedom su počeli kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2023, pošto su večeras u Beogradu bili bolji od Letonije sa 101:100 (28:33, 24:23, 25:19, 24:25).
 Košarkaši Srbije pobedom počeli kvalifikacije za Svetsko prvenstvo
Foto: FoNet
Srbiju je do prve pobede u Grupi A vodio Miloš Teodosić sa 21 poenom, 17 je postigao Aleksa Avramović, poen manje je ubacio Marko Jagodić-Kuridža, dok je Alen Smailagić utakmicu završio sa 15 poena.

Najbolji u timu Letonije bio je Rihards Lomaž sa 33 poena, dok su po 17 poena postigli Dairis Bertans i Andrejs Gražulis.

Letonija je tokom većeg dela meča bila u prednosti, košarkaši Srbije su se vraćali, ali su gosti svaki nalet izabranika Svetislava Pešića odbijali trojkama.
 
Gosti su poslednju deonicu otvorili sa osam vezanih poena i pobegli na plus sedam (77:83), ali je Srbija na minut i po pre kraja uspela da izjednači 96:96. U neizvesnoj završnici bolje se snašla Srbija, a odlučujući poen postigao je Jagodić-Kuridža sa linije za slobodna bacanja 2,8 sekundi pre kraja.
 
Igrači Srbije su pre početka meča pružili podršku košarkašu AEK-a Stevanu Jelovcu koji je nedavno doživeo moždani udar. Na transparentu koji su držali pisalo je: "Stevane pobedi, uz tebe smo".
 
Takođe, Košarkaški savez Srbije se priključio akciji "Stop nasilju nad ženama", pa su igrači oba tima na zagrevanje izašli u majicama "Stop violence against women".
 
Srbija će naredni meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo igrati za tri dana kada će gostovati Belgiji, koja je danas pobedila Slovačku.
  • Rock bob

    26.11.2021 13:38
    RTS
    Nase pravo da NE znamo sve...
  • Tonini

    26.11.2021 00:41
    Bravo momci ! Bravo!
  • BjelogrdićBezMorala

    25.11.2021 23:30
    Sve čestitke, svaka čast!
    Bravo momci, bravo poštovani selektore Pešiću!
    Jako je teško u svom ovom ludilu sačuvati pribranost - a vi ste se bre više nego izborili za to!
    Bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.