Košarkaši Srbije poraženi od Belgije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je danas u Monsu od selekcije Belgije sa 69:73 (21:13, 20:16, 22:25, 6:19), u meču drugog kola Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine.
Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Aleksa Avramović sa 19 poena, četiri skoka i tri asistencije, Filip Petrušev je postigao 16 poena, a Miloš Teodosić je dodao 14 poena, uz osam asistencija.
U domaćoj reprezentaciji najbolji učinak imao je Sam van Rosom sa 20 poena, četiri skoka i tri asistencije, Ismael Bako je upisao 14 poena, uz 11 skokova i pet asistencija, dok je Žan-Mark Mvema dodao 11 poena, šest skokova i četiri asistencije.
Tokom većeg dela prve deonice u vođstvu je bila Srbija, a na odmor je otišla sa osam poena razlike (21:13).
 
Srbija je u nastavku nastavila da povećava prednost, a trojkom Avramovića gostujuća selekcija došla je do najveće prednosti u prvom delu (36:22).
 
Početak treće četvrtine obeležila je serija domaće selekcije 0:9, kojom je Belgija prišla na 38:41. Srbija je u završnici uspela da dođe do nove dvocifrene prednosti, a na kraju je rezultat bio 63:54.
 
Početkom poslednje četvrtine u hali je nestalo svetla, a meč je posle kratkog prekida nastavljen. Belgija je serijom (2:12) otvorila poslednju deonicu, i tako je došla do prednosti (65:66).
 
Belgija je do kraja meča uspela da sačuva vođstvo, i da poslednju četvrtinu reši u svoju korist rezultatom 6:19.
 
Nakon dva odigrana kola Belgija ima maksimalan učinak, dok Srbija ima po jednu pobedu i poraz.
 
U ponedeljak u okviru Grupe A meč drugog kola igraju Letonija i Slovačka.
 
Selekcija Srbije sledeći meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo igra na domaćem terenu protiv Slovačke, 25. februara naredne godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.