Ministar zdravlja: Vakcinacija obavezna zbog zaštite, a ne da bi se Novak Đoković ucenjivao

Ministar sporta Viktorije Martin Pakula rekao je da je obavezna vakcinacija protiv kovida za učesnike Australijan opena uvedena kako bi se zaštitila zajednica, a ne u cilju ucene Novaka Đokovića.
Organizatori prvog grend slem turnira u sezoni saopštili su da svi učesnici moraju biti vakcinisani, a tu odluku kritikovao je otac prvog igrača sveta, Srđan Đoković, rekavši da se radi o uceni.
"Ako ste gostujući strani teniser ili gostujući sportista bilo koje vrste, radi se o vašoj odgovornosti prema zajednici u kojoj ste dočekani. I zbog toga tražimo od međunarodnih teniskih zvezda da poštuju iste zahteve kao i stanovnici Viktorije. Ne radi se o uceni, već da osiguramo da će zajednica biti zaštićena", rekao je Pakula australijanskim medijima, preneo je Skaj.
Đoković je nedavno rekao da ne želi da otkrije da li se vakcinisao, pošto je to privatna stvar.
 
"Želim da bude jasno da se ja zaista nadam da će Novak Đoković biti vakcinisan i da će igrati na Australijan openu. Ali, ako odluči da to ne uradi, to je njegova stvar", dodao je ministar.
 
Đoković je rekorder Australijan opena sa devet titula, uključujući i prošlogodišnju. On sa po 20 grend slem trofeja deli rekord sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.
 
Prvi teniser sveta nedavno je rekao da nije siguran da li će igrati u januaru u Melburnu i da nije u kontaktu sa organizatorima.
  • Marija C.

    01.12.2021 23:59
    Misteriozno
    A zašto Novak krije da li je vakcinisan ili nije? Privatna stvar nije isto što i tajna stvar.
  • Dale

    01.12.2021 23:51
    Eh
    Da je iz Engleske ili Amerike videli bi Australjijanci čija majka crnu vunu prede :-) ovko nas vazda lupa po glavi ko kako stigne. A Nole GOAT je više puta osetio tu nepravdu i stalno nosi breme toga što je srbin i opet je najbolji ikada. To se ne moze izbrisati Covid-om iako im je ovo baš leglo. Mozda je čovek vakcinisan ali ima princip “neće me niko ucenjivati”. Odvratno je sta se sve radi u današnje vreme. Svakako licna stvar je vakcinacija. Nema ljutiš Australia ali poduvaćete ga sa “Openom” ove godine… Ja bih bojkotovao da sam na mestu prvih 8, samo principijalno.
  • vesna

    01.12.2021 17:19
    hm
    A koga to Novak ugrožava? Virus šire svi, i vakcinisani i nevakcinisani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.