Dozvoljen nastup 20 ruskih atletičara naredne godine pod neutralnom zastavom

Svetska atletika saopštila je danas da će Rusiji biti dozvoljeno da, kao neutralne sportiste na takmičenja naredne godine pošalje 20 svojih atletičara, dok zemlja ostaje pod suspenzijom zbog dopinga.
Dozvoljen nastup 20 ruskih atletičara naredne godine pod neutralnom zastavom
Foto: Pixabay
Do sada je na takmičenjima pod neutralnom zastavom moglo da učestvuje 10 ruskih atletičara.
"Prema napretku, koji je ostvario Atletski savez Rusije i u skladu sa planom povratka, radna grupa je preporučila Savetu povećanje broja sportista pod neutralnom zastavom za 2022. godinu", rekao je Rune Andersen šef radne grupe za procenu napretka Rusije u borbi protiv dopinga.
Radna grupa je izrazila zabrinutost u vezi sa testiranjem na doping sportista pod neutralnom zastavom, pre samih takmičenja. To telo je takođe ocenilo da je nedovoljan istražni rad nad trenerima, koji su trenirali dopingovane sportiste, a koji je sprovela Ruska antidoping agencija (RUSADA).
 
Predloženo je da svako novo kršenje pravila dovede do automatskog smanjenja broja sportista za 25 odsto.
 
Uprkos suspenziji od 2015. godine ruski sportisti mogu da se takmiče od 2016. godine pod neutralnom zastavom, uz stroge uslove poštovanja antidoping pravila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.