Sudiji Obradoviću potvrđena kazna zatvora, na 10 godina izbačen iz fudbala

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je odluku o kazni zatvora, ali i izbacivanju Srđana Obradovića iz fudbala u narednih deset godina.
Sudiji Obradoviću potvrđena kazna zatvora, na 10 godina izbačen iz fudbala
Foto: Pixabay

Sudiji Srđanu Obradoviću iz Jagodine, koji je priveden posle meča između subotičkog Spartaka i Radničkog iz Niša, izrečena je zabrana vršenja poziva i delatnosti fudbalskog sudije i svih drugih delatnosti u Fudbalskom savezu Srbije.

Time je samo potvrđena presuda Višeg suda u Novom Sadu, doneta 26. marta, a tada je Obradoviću određena i kazna od 15 meseci zatvora.
Osuđen je zbog "iskorišćavanja službenog položaja i favorizovanja domaćeg tima" u Subotici 13. maja 2018.
 
Oba tima bila su u igri za plasman u Evropu, registrovane su velike uplate na pobedu gostujuće ekipe, a svedoci su na suđenju potvrdili da su pojedine osobe u poluvremenu ulazile u sudijsku svlačionicu.
 
Subotičani su oba gola postigli sa bele tačke, jedan penal je bio posebno sporan i koban po Srđana Obradovića, a crveni karton je dobio Milan Pavkov, tadašnji igrač Nišlija.
 
 
Niški Radnički sezonu je završio na trećem, a Subotičani na četvrtom mestu. Oba tima učestvovala su potom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
  • Limeni

    02.12.2021 18:05
    Srpski fudbal
    Ono kad ti gazde kladionica upadaju i prete kako će ti izlomiti kosti i pobiti celu familiju a ti zaglaviš na robiju a FSF umesto da se zauzme za kolegu okrene leđa i opere ruke od svega. Oni i stoje iza ovoga.
  • Fočo

    02.12.2021 13:24
    Sudjenje
    Da je uključeno sve ono sa crvenom zvezdom i 1oogodina bi bilo malo
  • Lazo

    02.12.2021 12:36
    legendo
    Kako je Lazo Bakmaz prokomentarisao ovaj "penal" ... kao i sam da je znao sta se tu desava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.