Srbiji specijalna pozivnica za finalni turnir Dejvis kupa naredne sezone

Teniska reprezentacija Srbije dobila je specijalnu pozivnicu za učešće na finalnom turniru Dejvis kupa naredne godine.
U Madridu je održan žreb za kvalifikacije za finalni turnir prestižnog reprezentativnog takmičenja naredne godine.
Pre početka saopšteno je da su selekcije Srbije i Velike Britanije dobile specijalne pozivinice za finalni turnir, na kome su mesto već obezbedili ovosezonski finalisti Rusija i Hrvatska.
 
Dejvis kup će 2022. imati 16 ekipa na finalnom turniru, dve manje nego ove sezone – pored finalista ovogodišnjeg izdanja i dobitnika specijalnih pozivnica, na njemu će učestvovati pobednici 12 kvalifikacionih duela.
 
Žrebom u nedelju odlučeno je da će se u kvalifikacijama sastati Francuska – Ekvador, Španija – Rumunija, Belgija – Finska, SAD – Kolumbija, Kanada – Holandija, Nemačka – Brazil, Italija – Slovačka, Australija – Mađarska, Kazahstan – Norveška, Švedska – Japan, Argentina – Češka i Austrija – Južna Koreja.
 
Kvalifikacioni dueli će se igrati 4. i 5. marta 2022. godine.
 
Podsećamo, Rusija i Hrvatska upravo se bore za trofej "salataru" namenjen osvajaču Dejvis kupa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.