Ferštapen će naredne sezone voziti bolid sa brojem jedan

Novi svetski šampion Formule 1 vozač Red Bula Maks Ferštapen rekao je danas da će naredne sezone voziti bolid sa brojem jedan.
Ferštapen će naredne sezone voziti bolid sa brojem jedan
Foto: FoNet
Ferštapen je do sada imao broj 33 na bolidu, ali je zaradio pravo da nosi broj jedan pošto je ove sezone, u poslednjoj trci u šampionatu, pobedio sedmostrukog svetskog šampiona Luisa Hamiltona iz Mercedesa i osvojio titulu.
"Da, nosiću ga", rekao je Ferštapen, upitan da li će korisiti broj jedan, preneo je sajt Formule 1.
"Koliko puta to možete da uradite? Ne znam, možda će ovo biti jedini put u mom životu. To je najbolji broj i definitivno ću ga staviti na bolid", dodao je holandski vozač.
 
To će biti prvi put od 2014. godine da neki vozač ima na bolidu broj jedan, otkako je Sebastijan Fetel to učinio nakon što je sezonu ranije osvojio četvrtu uzastopnu titulu. Hamilton prethodnih godina nije menjao, pa je vozio bolid broj 44.
 
Njegov nekadašnji timski kolega Niko Rozberg je takođe imao priliku za broj jedan, ali je po osvajanju jedine titule 2016. godine završio karijeru.
 
Nova sezona Formule 1 počeće 20. marta 2022. godine trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).