Terzić napušta Srbiju i preuzima reprezentaciju Rusije?

Mediji u Italiji i Rusiji objavili su da će Zoran Terzić napustiti poziciju selektora ženske odbojkaške reprezentacije Srbije i uskoro preuzeti odbojkašice Rusije.

Nakon završetka poslednjeg Evropskog prvenstva, Zoranu Terziću je bio istekao ugovor sa matičnim savezom, a s obzirom na to da novi nije potpisan, u Odbojkaškom savezu Rusije učinili su dosta toga u razgovorima sa srpskim stručnjakom kako bi ga ubedili da preuzme njihovu reprezentaciju.

Rusija je posle EP u Beogradu ostala bez selektora pošto je italijanski stručnjak Serđo Busato okončao mandat na klupi.
Terzić je prvi kandidat, a ukoliko se pisanja obistine, najtrofejniji naš selektor, napustio bi reprezentaciju Srbije posle 19 fantastičnih godina ispunjenih brojnim uspesima na svim takmičenjima od Olimpijade, planetarnog i prvenstva Evrope.
 
Prema pisanju italijanskih medija, Terzić je već prihvatio ponudu iz Moskve i do kraja godine bi i zvanično trebalo da bude potvrđen kao novi selektor. On spada među najbolje odbojkaške trenere na svetu, a sa ruskom odbojkom ima slojevitu konekciju, s obzirom na to da je radio u Omičku i moskovskom Dinamu, a ove sezone u Fenerbahčeu vodi dve najperspektivnije ruske igračice: Arinu Fedorovcevu i Anu Lazarevu.
 
Terzić je na klupu tadašnje Jugoslavije seo 2002. kao trener Crvene zvezde i od tog momenta počeo da niže sijaset imopresivnih rezultata. Niz medalja je počeo na SP u Japanu 2006 godine (bronza), a već sledeće godine je osvojio i srebro na EP u Belgiji.
 
Od tada je sa selekcijom Srbije osvojio olimpijsko srebro (Tokio 2021) i bronzu (Rio 2016), svetsku titulu u Japanu (2018), evropske titule u Srbiji (2011), Azerbejdžanu (2017) i Turskoj (2019) i evropsku bronzu (Holandija 2015).
 
Ukupno je na klupi naše reprezentacije osvojio 18 medalja u raznim takmičenjima za 19 godina. Pre tri godine je proglašen za najboljeg trenera u evropskoj ženskoj odbojci. Terzić od 2018. godine trenira turskog velikana Fenerbahče sa kojim je zimus produžio ugovor do 2024. godine.
  • Branko

    18.12.2021 12:52
    Zasto
    Koji ovdje ima bjednika sto pisu neke komentare kojim nije mjesto ovdje bolje bi bilo da cuvas ovce nego da pises komentare covek radi svoj posao nije bitno gdje ce da radi ako ode u tursku da radi ili da igra odbojku kosarku fudbal odmah se poturcio kako te nije sramota da pises ovdje idi cuvaj ovce bilo bi ti pametnije
  • Mile rent-a mozak

    17.12.2021 16:24
    Sa srećom, da budeš prvak sveta, pa da pokloniš Putinu zlatnu medalju, poltrončino.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).