Ovo je zvanično saopštenje australijske granične službe o Đokoviću

Granična služba Australije izdala je zvanično saopštenje povodom odbijanja vize srpskom teniseru Novaku Đokoviću na aerodromu u Melburnu, uoči Australijan opena.

Kako poručuju u ovoj državnoj službi, nastavljaju da preduzimaju sve mere kako bi oni koji dolaze na granicu bili u potpunoj administrativnoj saglasnosti sa zakonima i uslovima za ulazak u zemlju.

"Australijska granična kontrola (ABF) može da potvrdi da gospodin Đoković nije uspeo da dostavi odgovarajuće dokaze koji se slažu sa uslovima za ulazak u Australiju, te je njegova viza, kao posledica toga, ukinuta", navodi se u saopštenju ABF.

Kako se dodaje, oni koji nemaju validnu vizu ili kojima je viza ukinuta biće pritvoreni i deportovani iz Australije.
 
ABF potvrđuje da Đoković ima pristup svom telefonu.
 
Detaljnije o sagi koja se odvijala od trenutka kada je Đoković sleteo u Melburn saznajte OVDE.
  • /

    06.01.2022 21:54
    /
    da nije bilo monike seles mozete pricati da je novak sve sam osvojio.
    njoj nije pristajalo da drzi tri prsta na terenu pa ju je sluzba zamenila
  • Loa

    06.01.2022 08:39
    @bane
    Bane, moze se uci u avion i sa kojekakvom, citaj pogresnom, vizom. Ne gledaju carinici tudje vize, to nije njihov posao. Bila pa videla. Da, bas kod Australijanaca. Tek kad sletis dodje ti imigraciono da trkeljisu, pa nekoga i ne puste u drzavu... U Izraelu isto tako, ima i onih koje drze 24/48h u pritvoru pa nazad odakle je i dosao, prvim avionom. Djokovicu se upravo to i dogodilo. Ni prvi ni poslednji...
  • Bane

    06.01.2022 08:07
    Koliko zajedljivih ljudi...
    Kakva gomila isfrustriranih I zajedljivih komentara... Kao prvo Djokovic nije bogata kasta kako je neko ovde napisao. Čovek je svojim radom pošteno stekao sve. Najbolji je u istoriji ovog sporta! Drugo, da nije imao validnu vizu ne bi mogao ni da se ukrca na avion. Ovo su političke igre australiskih političara. Treniraju strogocu... Podrška Noletu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.