Asocijacija profesionalnih tenisera: Đoković je dobro, oglasiće se kada on to odluči

Novak Đoković se nalazi u dobrom stanju, potvrdili su iz Asocijacije profesionalnih tenisera (PTPA), čiji je on osnivač.
Asocijacija profesionalnih tenisera: Đoković je dobro, oglasiće se kada on to odluči
Foto: Pixabay
PTPA se oglasio saopštenjem o situaciji u kojoj se našao najbolji teniser sveta, u kojem se ističe da je Đoković dobro i da je poručio da će lično podeliti činjenice o pritvoru kada bude odlučio.
Đoković se nalazi u izbegličkom hotelu u Melburnu gde čeka ponedeljak i odluku Federalnog okružnog i porodičnog suda, pošto mu je ukinuta viza za Australiju i naloženo mu je da napusti zemlju.
"Asocijacija profesionalnih tenisera (PTPA) pomno prati situaciju oko pritvora u kojoj se nalazi Novak Đoković zbog australijskih vlasti. PTPA je u bliskom kontaktu sa Đokovićem, njegovom porodicom, savetnicima, zvaničnicima vlade i čelnicima Australijan opena. Đoković nam je potvrdio da se nalazi u dobrom stanju, a takođe je zatražio da mu dopustimo da on lično podeli činjenice oko njegovog pritvora, kada on to odluči", saopštili su iz PTPA.
 
Iz organizacije su istakli da, bez obzira na sve okolnosti, igračima koji imaju dozvolu, treba omogućiti da se takmiče.
 
"S punim poštovanjem prema svima koji imaju svoj pogled na vakcinaciju, vakcinisanim i nevakcinisanim (onima kojima je odobreno medicinsko izuzeće) trebalo bi da bude dozvoljeno da se slobodno takmiče. Nastavićemo da podržavamo naše članove, naše igrače. Na pravoslavni Božić srećni smo što smo imali šansu da komuniciramo s njim. Nastavićemo da pratimo njegovo zdravstveno stanje i bezbednost. Nadamo se da ćemo ga uskoro videti na terenu", zaključuje se u u saopštenju.
 
  • milance

    07.01.2022 19:44
    Ja sam vakcinisana tri puta i sta, opet sam uz Novaka, a ti si jadan Milance, ne znas dalje od plitkoce razmisljanja, Vakcinisana dva puta ruskom, treca Fajzer i ne primaju me u mnoge zemlje, sta to znaci, objasni kad si tako pametan?
  • Deks

    07.01.2022 14:04
    Prvi put čujem za ovo udruženje "Asocijacija profesionalnih tenisera" zar nije ATP zadužen za muške tenisere? Novak Đoković je sam odlučio da se usprotivi vakcinaciji, to je njegovo pravo ali mora biti spreman da snosi i posledice svoje odluke, kako je Nadal lepo rekao. Prvu vakcinu primio sam u januaru 2021., dakle odmah nakon početka vakcinacije u svetu. Imao sam i ja nedoumice i strahove ali bez dvoumljenja sam to uradio i preuzeo sam rizik jer to je prava odluka ako vam je bitno ne samo sopstveno zdravlje već i zdravlje svih oko vas. Odrastao sam u Jugoslaviji 70-ih u državi gde se znao red i gde roditelji nisu mogli da izvoljevaju i protive se vakcinaciji svoje dece sledeći teorije zavere. Jedan od najvećih strahova u detinjstvu bio mi je strah od ujeda besne lisice ili psa, što je bila česta pojava i čiji je jedini lek za prevenciju smrtnog ishoda bila vakcina protiv besnila. Danas živimo bez straha od ove bolesti zahvaljujući masovnoj vakcinaciji divljih lisica.
  • Nebojša

    07.01.2022 12:06
    PTPA mora da pokaze jedinstvo
    Pozivam sve članove PTPA i moralne iz ATP da napuste Australian OPEN odmah u znak solidarnosti sa Novakom Đokovićem i da pokažu moral, čast, dostojanstvo, lični ponos i odgovornost.
    Pozivam SVE SRPSKE TENISERE da se solidarisu s Novakom i da napuste Australiju ili da se ne vracaju u Srbiju.

    I call on all PTPA and ATP members to leave the Australian OPEN immediately in solidarity with Novak Djokovic and to show morality, honor, dignity, personal pride and responsibility. I call on ALL SERBIAN TENNIS PLAYERS to show solidarity with Novak and to leave Australia or not to return to Serbia.

    Ich rufe alle PTPA- und ATP-Mitglieder auf, die Australian OPEN in Solidarität mit Novak Djokovic unverzüglich zu verlassen und Moral, Ehre, Würde, persönlichen Stolz und Verantwortung zu zeigen. Ich fordere ALLE SERBISCHEN TENNISSPIELER auf, Solidarität mit Novak zu zeigen und Australien zu verlassen oder nicht nach Serbien zurückzukehren.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.