Francuska ministarka: Đoković će i bez vakcine moći na Rolan Garos

Francuska ministarka sporta Roksana Maračineanu izjavila je da će Novak Đoković moći da nastupa na turniru Otvorenog prvenstva Francuske čak i ako nije vakcinisan.
Istakla je da će se on pridržavati određenih zdravstvenih protokola koji sve štite od širenja zaraze.
Najbolji teniser sveta trenutno se nalazi u Melburnu u Australiji, u izolaciji nakon što je zaustavljen na aerodromu jer mu je ukinuta viza, a konačna odluka o njegovom ostanku ili deportaciji biće doneta u ponedeljak.
"On (Đoković) ne bi sledio iste organizacione aranžmane kao oni koji su vakcinisani. Ali on će ipak moći da se takmiči (na Rolan Garosu) jer to dozvoljavaju protokoli, zdravstveni balon i drugo", rekla je ministarka Maračineanu u izjavi radiju Frans Info.
 
Posle nekoliko meseci medijske kampanje iz Australije na temu učešća na turniru najboljeg tenisera sveta, njegovog zdravstvenog stanja i dozvola za dolazak u zemlju i na turnir, izgleda da i druge zemlje i organizatori turnira preuzimaju isti model.
 
U izjavama i nagađanjima se svakodnevno smenjuju političari i organizatori, a sam sport, sportisti i prave informacije o turnirima su u sasvim drugom planu.
 
Turnir na Rolan Garosu počinje krajem maja i traje do polovine juna.
  • Vertigo

    07.01.2022 16:04
    Super!
    A, autošovinisti na aparatima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).