Patrijarh ponovo podržao Đokovića: Hteo je svoju slobodu

Patrijarh Porfirije ponovio je reči podrške za Novaka Đokovića, najboljeg tenisera planete, trenutno zatvorenog u Australiji.

Porfirije se obratio tokom svečane akademije povodom Dana Republike Srpske, dok je Đoković zatvoren u imigracionom hotelu u Australiji.Prvi reket sveta je tamo već nekoliko dana i u ponedeljak čeka suđenje na kom će biti odlučeno da li može da ostane u Melburnu i takmiči se na Australijan openu, ili će biti deportovan.

Patrijarh je rekao da je Ðoković "zatočen jer je hteo svoju slobodu", dva dana pošto je napomenuo da je za Novaka ovaj Božić bio bleda senka inače radosnog praznika.

"Hteo sam da večeras pomenem Novaka Ðokovića, pravoslavnog hrišćanina i Srbina, koji je baš ovo što sam rekao izrazio svojim rečima: 'Mir je jedina budućnost svih nas koji živimo na ovim prostorima, ali mi sami za sebe možemo učiniti mnogo više nego i istok i zapad zajedno'. Prema tome, ne dopustimo da nas drugi, ma koliko dobronamerni bili, uteruju u toj svojoj dobronamernosti u svoje modele i kalupe zajedničkog života i mira", rekao je Porfirije.
 
Istakao je i da je mir danas, "najviše je upotrebljavaju oni koji svakodnevno proizvode oruđa smrti".
  • Radovan

    09.01.2022 14:50
    Pravoslavlje ili Hriscanstvo
    Ovaj pop treba da konacno prihvati da se SPC upravlja prema Svetom pismu i da shvati da je Bog stvorio oko 2 000 nacija i da o SVIMA vodi racuna, a ne SAMO o dve koje zastupa SPC. Tako bi SPC imala uspeha kod Boga i nebi se desili promasaji od kojih je najveci Kosovska bitka.
  • Banderaš

    09.01.2022 12:39
    Ološ
    Šta je sa SPC PDV,šta je sa pedofilima iz SPC,šta je sa popovima koji su prodali zemlju Stanku Suboticu oko aerodruma beograd u vlasnistvu SPC,šta je sa sečom sume na FG .. To nam pričaj,ne brini se za đokovića!!
  • Sofija

    09.01.2022 11:48
    Bravo za cistu svest u ovo vreme bezumlja:)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).