Direktor Australijan opena: Niko nije kriv, bili smo ubeđeni da radimo pravu stvar

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, prekinuo je sa ćutanjem u vezi sa situacijom srpskog tenisera Novaka Đokovića.
Tajli je gostujući na "9News Melbourne" izneo svoje viđenje svoje situacije.

"Od početka smo govorili da nam je prioritet sigurnost Australijanaca. Svako ko dolazi ovde mora da bude odgovoran, zato smo doneli odluku o vakcinaciji. Tokom US Opena je 50 odstp tenisera bilo vakcinisano, sada je 97 odsto, to je naša zasluga. Kada smo dali mogućnost medicinskog izuzeća došlo je do kontradiktornosti i lažnih informacija, pa smo konstatno dobijali zahteve kako da dođu igrači i dobiju to", kaže Tajli, a prenosi portal Nova.rs.

Ističe da su igrači znali koji su uslovi da dođu u Australiju.
 
"Sve informacije i sve što smo znali rekli smo igračima i znali su koji su uslovi da dođu u Australiju. Koje su vakcine u pitanju koje prihvatamo i ostalo. Bili smo blizu da se sa vladom Viktorije dogovorimo oko medicinskog izuzeća i morali su igrači da prođu kroz dva panela", istakao je.
 
Smatra da nikog ne bi trebalo kriviti.
 
"Niko nije kriv. Sve vreme su bile lažne informacije. Mi smo pričali sa svima i bili smo ubeđeni da radimo pravu stvar. Svi koji dolaze moraju da budu vakcinisani i to je tako. Ja neću nikog da krivim i znam šta možemo i moramo da uradimo", naveo je, ali zaključio i da bi voleo da vidi Đokovića da igra na Australijan openu. 
  • Mima

    09.01.2022 19:35
    Samo jos malo....
    "Osveta '"se uvek servira hladna ! Cek samko cekajte ! Za ovaj zezzz neko ce dobro platiti ! Onaj gore ima plan za sve nas.
  • Gagi

    09.01.2022 13:47
    A jel može nekako da Đokovic igra online?Lepo da se vrati u Beograd pa online a njima u Australiji j…. nanu.Ovaj kreten kaze da mu je prioritet cuvanje zdavlja Australijanaca,pa j…. te blesava sako moze svakoga da zarazi.Đokovic je zdrav mlad covek.
  • Gavril

    09.01.2022 12:50
    Premijerka Viktorije Jacinta Allan , čija je država odobrila Đokoviću medicinsko izuzeće,rekla je da mu to dopušta samo da igra na turniru,ali ne i da uđe u zemlju.! ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.