FOTO: Objavljen rezultat Đokovićevog PCR testa, srpski teniser rekao: Nisam vakcinisan

Iz dokumentacije sa suđenja u Melburnu se vidi da je Novak Đoković 16. decembra testiran na kovid i da je dobio pozitivan rezultat.

Pošto je suđenje završeno, australijski sud je objavio sva dokumenta, između ostalog i potvrdu o testiranju Novaka Đokovića koju je izdala zdrastvena ustanova u Srbiji.

Iz dokumenta se vidi da se testirao PCR metodom 16. decembra u 13:05 časova, a da je pozitivan rezultat dobio istog dana u 20:19 časova.

Uzorkovanje je urađeno od strane labaratorije Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.
 
Dokument je na srpskom i engleskom jeziku, a izdaje ga Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" svim građanima Srbije koji su se vakcinisali, testirali i slično.
 
 
Inače i sam Ðoković rekao je na saslušanju u Sudu Australije da nije vakcinisan i da je dva puta preležao kovid.
 
Gardijan prenosi transkript razgovora Ðokovića sa službenikom na granici prilikom ulaska u Australiju, gde je Ðoković upitan koji su bili njegovi razlozi da doputuje u Australiju, na šta je odgovorio da je on profesionalni teniser i da je isključivo došao da igra na Australijan openu.
 
"Nisam vakcinisan. Kovid sam imao dva puta, u junu 2020. godine i nedavno sam imao kovid. Bio sam pozitivan 16. decembra 2021", rekao je Ðoković, piše Gardijan.
 
Podsetimo da je pre dva dana objavljeno da je u žalbi advokata navedeno da je Novak Đoković testiran 16. decembra i da je bio pozitivan na kovid. Ovo do sada nije bilo poznato i pokrenula se rasprava o tome da li se srpski teniser zaražen kretao među ljudima.  
 
Mediju su podsetili da je 16. decembra bio na prijemu u Pošti Srbije gde je predstavljena poštanska markica sa njegovim likom, zatim da je imao predavanje njegove fondacije, da je potom 17. decembra delio pehare i nagrade deci u okviru Teniskog saveza, dok se 18. decembra fotografisao za jedan francuski časopis, i tako dalje.
 
Sve najvažnije vesti u vezi sa učešćem Novaka Đokovića na Australijan openu pratite na OVOM LINKU.
  • Dragana

    14.01.2022 18:07
    Biti human je jedna kategorija,biti neodgovoran i šetati među ljudima sa pozitivnim psr testom je krajnje neljud.ski
  • Salamander

    12.01.2022 20:03
    @Slucajni Prolaznik
    površno gledajući:tako je,ali suštinski: uopšte nije.
    Postoje u principu 2 vrsta testova, koji imaju različit način, pa samim tim i različite vremenske okvire obrade:i PCR test i brzi antigenski testovi, ali su nepouzdani, zbog same prirode virusa i postupka polimerazijske (čejn reakšn) lančane reakcije.
    Može se desiti da u toku 3 dana imate 3 različita rezultata!
    Ili tokom 1 dana više različitih rezultata.
    Zašto osudjujete pouzdanog čoveka, zarad nepouzdanih testova?


  • Niko

    12.01.2022 15:40
    On samo igra bolje tenis
    Sta je Nole, Srbija? I Vucic je Srbija, jel? Pa mu se moze sve, samo zato sto bolje igra tenis od drugih. Srbijo, zemljo retardiranih!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.