VIDEO: Najdžel Faraž podržava Đokovića, Endi Mari podseća na njegove antiimigrantske stavove

Britanski političar Najdžel Faraž, svojevremeno poznat kao žestoki zagovornik Bregzita, trenutno je gost porodice Novaka Đokovića u Beogradu.

On je na Tviteru pozdravio odluku australijskog suda o ukidanju odluke da se najboljem teniseru sveta oduzme viza, prenosi N1.

Faraž je u video snimku, načinjenom ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, podsetio da australijski ministar za pitanja imigracija Aleks Hok i dalje ima mogućnost da donese odluku o deportaciji Đokovića iz te zemlje.

"Dakle, proizvoljna moć je iznad vladavine prava. Sada je noć u Australiji i ne verujem da će se to desiti, ali su ga (Đokovića) maltretirali, govoreći mu: ‘Idi po svojoj slobodnoj volji, ali ako te opet uhapsimo, biće ti zabranjen ulazak na tri godine'", naveo je britanski političar.
 
 
Odluku australijskog suda ocenio je kao "prvu veliku pobedu" protiv države čija je moć, kako je kazao, veoma narasla od početka pandemije korona virusa.
 
Na podršku Najdžela Faraža Novaku Đokoviću reagovao je britanski teniser Endi Mari koji je na Tviteru podsetio na političke stavove gosta porodice Đoković.
 
Mari je retvitovao Faražov snimak iz Đokovićeve trofejne sobe, uz poruku: "Molim vas snimite trenutak kada im saopštite da ste veći deo svoje karijere vodili kampanju za deporataciju ljudi iz Istočne Evrope."
 
 
Sve najvažnije vesti u vezi sa učešćem Novaka Đokovića na Australijan openu pratite na OVOM LINKU.
  • Sličan sličnom

    10.01.2022 17:37
    ?
    Zašto me ne čudi činjenica o antimigrantskim stavovima gospodina? Sličan se sličnom raduje. Siguran sam da ih deli sa najvećim brojem onih koji su se odazvali pozivu za protest porodice koja mu je trenutni domaćin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.