Španski ministar: Nemamo informaciju da je Đoković boravio u Španiji

Ministar inostranih poslova Španije Hose Manuel Albares rekao je da nema informaciju da li je Novak Đoković bio u Španiji pre puta u Australiju pred Australijan Open.

Đoković je navodno u Australiju stigao iz Marbelje, gde je trenirao poslednjih dana 2021. i prvih dana Nove 2022. godine. Po dolasku u Melburn ukinuta mu je viza jer nije vakcinisan protiv koronavirusa, a pozitivan test ne može da bude osnova za medicinsko izuzeće prilikom ulaska u zemlju, a potom je pet dana je proveo u hotelu u kojem su smeštene izbeglice. U noći između nedelje i ponedeljka je, ipak, izvojevao pobedu pred sudom koji mu je odobrio vizu, prenosi N1.

Međutim, i dalje postoji mogućnost da ministar za imigraciju Aleks Hok preokrene tu odluku i deportuje Đokovića, a u utorak je došlo do novog obrta u celoj priči koji ne ide na ruku najboljem teniseru sveta. Problem za Novaka predstavlja to što je u dokumentu koji moraju da popune svi koji ulaze u Australiju naveo da nije putovao u 14 dana pre nego što je sleteo u Australiju. 

Srpski teniser je prema javno dostupnim dokumentima 16. decembra bio pozitivan na korona virus u Beogradu, gde je viđen devet dana kasnije, a prvih dana 2022. godine je trenirao u Marbelji.
 
Na pitanje novinara da li mu je poznato da je Đoković u decembru ušao u Španiji, Albares je odgovorio da nema informacije o Đokovićevom prisustvu u Španiji.
 
"Vlada Australije nas nije kontaktirala, niti je tražila takvu dokumentaciju", rekao je Albares.
 
Đoković je imigracionim službenicima rekao da je Teniska asocijacija Australije popunila zahtev za vizu umesto njega, ali u zapisniku stoji da je to učinjeno "na osnovu informacija koje dostavio čovek sa vizom". U zahtevu za vizu se, inače, navodi da davanje pogrešnih informacija u tom dokumentu predstavlja ozbiljan prekršaj koji podleže i kazni.

Australijan Open počinje u ponedeljak, a organizatori prvog grend slema sezone su u utorak objavili listu nosilaca, na kojoj je Đoković, očekivano, prvi. Srpski teniser brani titulu, a žreb za takmičenje će biti obavljen u četvrtak.

Sve najvažnije vesti u vezi sa učešćem Novaka Đokovića na Australijan openu pratite na OVOM LINKU.

  • Idemodalje

    12.01.2022 08:38
    AO
    Nole hajde kuci , dosta je bilo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).