Prvobitno odloženim žrebom za Australijan open odlučeno: Đoković u prvom kolu na Kecmanovića

Branilac titule na Otvorenom prvenstvu Australije Novak Đoković igraće u prvom kolu tog turnira protiv sunarodnika Miomira Kecmanovića, odlučeno je danas žrebom u Melburnu.
Žreb je prethodno bio odložen dok se čekala odluka o tome da li će prvom teniseru sveta biti ukinuta viza, a australijski mediji preneli su da bi Đoković mogao da bude deportovan.
 
Izvlačenje je kasnilo više od sat vremena iz, za sada, nepoznatih razloga.  
 
U drugom kolu Đoković bi igrao protiv boljeg iz duela Amerikanca Tomija Pola i igrača iz kvalifikacija. 
Branilac titule bi u četvrtfinalu mogao da igra protiv Italijana Matea Beretinija, a u polufinalu protiv Španca Rafaela Nadala ili Aleksandra Zvereva iz Nemačke.
 
Ostali parovi
 
Nadal će u prvom kolu igrati protiv Amerikanca Markosa Girona, a Zverev protiv sunarodnika Danijela Altmajera.
 
Dušan Lajović počeće takmičenje protiv Martona Fučoviča iz Mađarske, a Laslo Đere protiv Kanađanina Denisa Šapovalova. Filip Krajinović igraće u prvom kolu protiv Argentinca Dijega Švarcmana.
 
Drugi teniser sveta Rus Danil Medvedev u prvom kolu igra protiv Norvežanina Henrija Laksonena, Grk Stefanos Cicipas protiv Šveđanina Mikaela Imera, a Britanac Endi Marej protiv Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije.
 
Branilac titule Naomi Osaka iz Japana igraće u prvom kolu protiv Kamile Osorio iz Kolumbije.
 
Prvi nosilac u ženskoj konkurenciji, domaća teniserka Ešli Barti, počeće turnir duelom protiv igračice iz kvalifikacija.
 
Barti i Osaka mogle bi da igraju u četvrtom kolu.
 
Drugi nosilac Beloruskinja Arina Sabalenka u prvom kolu igra protiv Australijanke Storm Stivens.
 
Britanka Ema Radukanu turnir će početi duelom protiv Amerikanke Sloun Stivens, a Čehinja Petra Kvitova protiv Sorane Kirstee iz Rumunije.
 
Premijer ćuti
 
Premijer Skot Morison je na današnjoj konferenciji za novinare pričao o merama Australije protiv korona virusa i tada je kratko rekao da će odluku o Đokoviću doneti ministar za imigracionu politiku Aleks Hok.
 
Australijski mediji preneli su da bi Đokovićeva viza mogla biti ukinuta i da bi prvi teniser sveta mogao da bude deportovan iz Australije.
 
Đoković je sredinom prošle nedelje doputovao u Australiju nakon što je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv korona virusa, ali mu je odmah po dolasku u Melburn ukinuta viza.
 
On se od tada nalazio u hotelu, koji služi kao prihvatni centar za imigrante, a odmah po odbijanju vize njegov pravni tim se žalio na takvu odluku.
 
U ponedeljak je Federalni sud doneo presudu kojom se poništava odluka Vlade Australije o odbijanju vize, a Đoković se od tada slobodno kreće u Australiji i nastavio je da se priprema za turnir čiji je rekorder sa devet titula.
 
Đoković bi osvajanjem novog trofeja u Australiji postao rekorder sa 21 grend slem titulom.
 
Australijan open počinje u ponedeljak, 17. januara, a titulu brani upravo Đoković.
 
Sve najvažnije vesti u vezi sa učešćem Novaka Đokovića na Australijan openu pratite na OVOM LINKU.
  • Antisrpska

    13.01.2022 14:25
    Zavera?
    Da li je ovo slučajno?
    Srbin na srbina i to još u prvom kolu!
  • Zamenik zamenika

    13.01.2022 10:06
    Australijance muči NOVAKron.
  • EvoOvako

    13.01.2022 08:33
    Da Bog da Nole
    uz'o AO!
    Od srca to želim!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).