Đokoviću ponovo poništena viza, advokati pripremaju žalbu

Australijske vlasti poništile su ponovo vizu Novaku Đokoviću posle odluke ministra za imigracije u Federalnoj vladi Aleksa Hoka.

Hok je prelomio posle nekoliko dana razmišljanja i Đoković se suočava sa time da mora da napusti zemlju. 

Đokoviću je, pošto mu je prvobitno ukinuta viza za Australiju, na sudu prihvaćena žalba i on je počeo da se priprema za turnir, ali je konačna odluka bila u rukama ministra Hoka. Međutim, i dalje postoji mogućnost žalbe.

Po australijskom zakonu, ministar za imigracije ima diskreciono pravo da ukine vizu i naloži deportaciju, što je Aleks Hok u ovom slučaju iskoristio.

"Iskoristio sam svoje pravo da poništim vizu gospodinu Novaku Đokoviću, jer je tako u javnom interesu. Odluka je doneta posle naredbe Federalnog suda 10. januara 2022. godine da se poništi odluka o ukidanju vize. Doneseći ovu odluku, pažnjivo sam razmotrio informacije koje su mi dostavili ministarstvo unutrašnjih poslova, granična policija i gospodin Đoković. Vlada Skota Morisona je potpuno posvećena zaštiti granica Australije, naročito u vreme pandemije virusa korona. Zahvaljujem zvaničnicima ministarstva unutrašnjih poslova i granične policije koji rade svakodnevno u interesu Australije", navodi se u saopštenju.
 
Đokovićevi pravnici će odmah uložiti žalbu i ponovo ići na sud, kako bi suđenje počelo u subotu, a sve se rešilo u nedelju, dan uoči starta Australijan opena.
 
U slučaju da Sud ne dosudi u korist Đokovića, on će morati da napusti zemlju i preti mu tri godine zabrana ulaska u Australiju. Turnir je na programu od 17. do 30. januara.
 

Sve najvažnije vesti u vezi sa učešćem Novaka Đokovića na Australijan openu pratite na OVOM LINKU.

  • Милан

    16.01.2022 15:25
    Ноле највећи си и на терену и ван њега, највећа подршка!
  • Ime

    15.01.2022 23:14
    Naslov
    Čitajući komentare došao sam do poražavajućeg zaključka da dobrom delu komentatora treba ozbiljna stručna pomoć - čike u belom, posmatranje u ustanovi zatvorenog tipa i onaj ležaj gde lepo i polako elaborirarte taj "srpski" pogled na svet. Znate ono, antivakser po difoltu, slobodarski nebeski narod, a rilja po blatu i betonu, radi kod Hansa i Čenga i mota kablove za 300 eUra, veliki vernici jer spaljuju gume, dižu tri prsta i deru se BRE, a zamenicu koja se odnosi na Noloa pišu velikim slovom (taj primer imate gore u komentaru kod jednog pacijenta) itd. I onda vam doca pusti da preslušate sve što ste rekli. Zabrinut sam i uplašen koliko ima umobolnika i uganulih ljudi koji slobodno i bez nadzora šetaju ovom septičkom jamom od države u koju se slivaju decenije i decenije bede, promašaja i propasti.
  • Cole

    14.01.2022 12:41
    Cole
    Nemas ti mozga u vugla!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.