VIDEO: Postupak prebačen na Savezni sud, Đoković večeras u 22 časa na saslušanju

Posle pauze nastavljeno je suđenje Novaku Đokoviću, a sudija Entoni Keli tražio je da se proces nastavi pred Saveznim sudom, uprkos protivljenju Đokovićevih advokata.
VIDEO: Postupak prebačen na Savezni sud, Đoković večeras u 22 časa na saslušanju
Foto: FoNet/AP
Đoković će izaći na saslušanje u subotu u 8 sati, što je danas u 22 časa po srednjoevropskom vremenu.

Sud u Melburnu je odlučio da najbolji svetski teniser Novak Đoković, kojem je danas po drugi put poništena australijska viza, ostane van pritvora do sutra u 8 časova i da postupak protiv njega bude prebačen u Savezni sud Australije.

 
Advokat države Stiven Lojd nije protiv ni da ostane proces kod sudije Kelija, ni da ga prebace na drugi sud. Prihvataju rokove koje je dao Đokovićev zastupnik. Kako je dogovor da Đoković izađe na saslušanje u petak u 8 (22 časa po srednjoevropskom vremenu), Lojd je potvrdio da neće biti pritvoren do tog trenutka.
 
Predstavnik države potvrdio je da se neće žuriti sa odlukom, kao i da neće insistirati na deportaciji pre konačne sudske odluke.
 
Đokovićev advokat objasnio razloge žurbe i potvrdio da nije u pritvoru
 
Đokovićev advokat Nikolas Vud objasnio je zašto se njegovom klijentu toliko žuri.
 
"Svaki trenutak pre turnira koji počinje u ponedeljak je dragocen", rekao je Vud.
 
On je istakao da bi sudija Keli trebalo da zadrži postupak u Federalnom sudu u Melburnu, a ne da ga prebacuje na Savezni sud, jer bi se time uštedelo vreme. Potvrdio je da njegov klijent nije vraćen u pritvor, kao i da će se naći pred sudom u subotu.
 
Novakov pravni tim optužio je Federalnu vladu jer je odluku o ukidanju vize objavila u petak u 18 časova, čime je dodatno smanjila mogućnost na odgovor i žalbu.
 
"Gospodin Đoković treba da igra meč u ponedeljak ili utorak uveče. U tim okolnostima, mi smo veoma zabrinuti zbog vremena", rekao je Vud.
 
"Očekujemo da ministar do 10 ujutru preda sve za saslušanje", dodao je advokat Novaka Đokovića.
 
Vud je zatražio dozvolu od suda da Đoković u narednom periodu, do svedočenja, boravi na istoj lokaciji kao i njegov pravni tim. Saslušanje u slučaju Novaka Đokovića i Australije počelo je u 20.45 (u 10.45 po našem vremenu).
 
Podsetimo, ministar za imigracije Aleks Hok iskoristio je svoje diskreciono pravo i ponovo ukinuo vizu najboljem teniseru sveta, a Đokovićev pravni tim je uložio žalbu na ovu odluku. U slučaju da sud odluči u njegovu korist, moći će da nastupa na Australijan openu, ali u slučaju da potvrdi odluku Federalne vlade, on će morati da napusti Australiju i preti mu trogodišnja zabrana ulaska u zemlju.
 
Sve najvažnije vesti u vezi sa učešćem Novaka Đokovića na Australijan openu pratite na OVOM LINKU.
  • Jataganac

    14.01.2022 19:10
    Cene
    Jazavci jedni,sve poskupljuje,gori Kolubara,lova se troši na uvoz struje,zemlja se raspada...A mi k***** o najboljem koji će igrati pa igrati.
  • Pavle

    14.01.2022 16:20
    Više od igre
    Samo bih podsetio da na ishod suđenja ne utiču ni "pravda" ni zakoni, koliko volja vlastodržaca i odluka sudije. Tako da se ishod već zna. Verovatno se znao i pre sletanja Đokovića.
    Sigurno je da ishod neće biti povoljan. Ili deportacija, ili nastavak maltretiranja. Poenta je ne gubiti vreme na učestale novinarske izveštaje. Nekom jeste cilj da (pokuša da) nas zamajava.
  • BGD 011

    14.01.2022 16:04
    Vucic lazov, Ana brljiva...
    @S. Nenade, dakle, SNS, Vucic i brljiva Ana idu dotle da uz saglasnost svoju Australijskoj Vladi da maltretira Djokovica, sebe spasu pred domacim biracima od lazi koje nam serviraju kako ce raskinuti sve veze i ugovore, ako ih uopste ima, sa Rio Tintom, a dozvolu su im vec izdali da buse, i rovare po zemlji Srbiji, pa i pravo da eksploatisu nalazuiste Jadarita! Mozda si i u pravu S. Nenade!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.