Šta se dešava sa Đokovićem u narednih 48 sati?

Novak Đoković će večeras prenoćiti u sopstvenom smeštaju u Melburnu.
Sutra u 8 časova (petak u 22 časa po srednjeevropskom vremenu) u kancelariji njegovih advokata saslušava ga imigraciona služba Australije. Od tog trenutka teče mu i imigracioni pritvor koji obezbeđuju dva granična policajca koja će biti u kancelariji.

Predviđeno je da u kancelariji advokata bude do 14 časova u subotu (4 ujutru u Srbiji), posle čega imigracioni pritvor nastavlja na za sada nepoznatoj lokaciji.

U nedelju u 9 ujutru (subota u 23 časa u Srbiji) nastavlja se saslušanje pred Saveznim sudom do donošenja konačne odluke.
Novaku Đokoviću po drugi put je poništena viza za Australiju, odlukom ministra za imigracije Aleksa Hoka koji je iskoristio svoje diskreciono pravo u petak.
 
Suđenje je počelo u petak ujutru po našem vremenu pred sudijom Entonijem Kelijem kada su obe strane imale uvodna izlaganja. Đokovićevi advokati spremili su žalbu i ona je podneta sudiji Keliju, koji je odložio momentalnu deportaciju iz zemlje do subote, ali je postupak sada prebačen na Savezni sud.
 
U slučaju da sud odluči u njegovu korist, moći će da nastupa na Australijan openu, ali u slučaju da potvrdi odluku Federalne vlade, Novak će morati da napusti Australiju i preti mu trogodišnja zabrana ulaska u zemlju. 
 
Sve najvažnije vesti u vezi sa učešćem Novaka Đokovića na Australijan openu pratite na OVOM LINKU.
  • Ivan

    15.01.2022 14:14
    Novak
    Ovaj kralj sto pominje pusenje u stanu, ajmo ovako...Pozove te lik u stan gde se ne pusi, ti kazes : moze li na terasi? Domacin kaze : moze...Dodjes kod njega, on zakljucao terasu i tera te kuci kao dzukelu da mu slucajno ne pusis u stanu, iako je sam zakljucao terasu:)))
  • zlo

    14.01.2022 20:50
    tuzno
    Kako se zvao onaj mladic,koji je imao problema u Americi.....Kovacevic.Sta je onda bilo.Ko se nije sve angazovao,a Djokovic,koji je svojim talentom i trudom,da ne pominjem sta su roditelji sve ucinili,da postane to sto jeste.Ovcice drage,samo u nedelju zaokruzite DA,da bahati radikali preobuceni u sns,mogu i dalje da nam rade sta hoce.
  • Alane Oprosti

    14.01.2022 18:40
    Za Lazara
    Užasno je i frustrirajuće što u 21. veku postoje nepismeni ljudi kao ti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.