Armenulić: Za Đokovića bi bilo najbolje da se vrati kući

Teniski stručnjak Radmilo Armenulić izjavio je da je celokupna sitaucija u vezi sa Novakom Đokovićem u Australiji jedna nesvakidašnja afera koja se nikada nije desila u sportu.
Đoković suđenje čeka u imigracionom pritvoru u Melburnu, pre donošenja konačne odluke.
 
"Novak je izuzetno izmaltretiran, toliko da će to da se odrazi na njegovo psihičko i fizičko stanje. Pogotovu su u opasnosti naredni turniri. Nisam veliki optimista. Ne znam šta će večeras da se desi, ali za Novaka bi bilo najbolje da se spakuje i da se vrati kući. Mislim da je to jedina ispravna odluka", kaže Armenulić.
On je istakao da je važno što su pojedini aktivni i bivši teniseri podržali Novaka i što su stali u njegovu odbranu, a osvrnuo se i na izjavu Španca Rafaela Nadala da niko nije veći od Australijan opena.
 
"Nadal daje oprečne izjave, čas podržava Novaka, čas kritikuje. Mislim da je Nadalu najvažnije da Novak ne igra kako bi on možda osvojio. Jednostavno, takvu je izjavu i dao. Drugim rečima, kazao je da se boji Novaka i jednostavno je priznao da je Đoković bolji od njega. Nadalove izjave ne uzimam mnogo u obzir", navodi Armenulić.
Armenulić se osvrnuo i na to što je direktor turnira Kreg Tajli rezervisan po pitanju Novakove situacije, kao i na to što ATP nema nikakvu reakciju: "To je velika sramota, ATP bi trebalo da stane iza svog igrača, posebno što je Novak uvek podržavao ATP i učestvovao u njihovom radu. Mislim da je ATP trebalo odavno da se oglasi, da ga podrži i da kritukuje vlasti u Melburnu, rukovodstvo AO i da direktoru turnira skrene pažnju da treba da se ponaša kao sportista, a ne kao funkcioner".
 
Kako kaže, cela sitaucija uticaće na spremnost Đokovića, ako dobije dozvolu na nastupi na prvom gren slemu sezone.
 
"Sigurno će da smeta, Novak nije imao neke pripreme. Nije odigrao nijedan turnir, a ovo što je trenirao nekoliko dana ne znači mnogo. Stalno su mu prekidali trening, to će da utiče na njegovu formu. Nadam se ako bude igrao, da će prvi meč sa Kecmanovićem da mu bude priprema, da će evenutalno da se vrati u svoju prosečnu formu. To bi bilo dobro. U svakom slučaju, Đoković nije dobro pripremljen i postoji opasnost da dođe do nekih iznenađenja", navodi.
 
Armenulić kaže da se boji da se cela situacija sa Australijan opena ne preslika na naredne turnire.
  • Novosadjanka

    16.01.2022 07:19
    Podrska
    Ne bi on bio tu gde je da olako odustaje. Svi da naucimo nesto od njega. Za pocetak svi na referendum!
  • istotako

    16.01.2022 01:36
    za armenulica bi najbolje bilo da uopste ne komentarise novaka.
  • Bojan

    15.01.2022 22:53
    9 puta osvajao AO
    I da ima ovakav tretman! Najbolji sportista na svetu i broj 1 u tenisu! Ima pravo da se ne vakcinise. O tome ne prica. Koga ugrozava?! Treba da je sramota sve od ATP do Krega T. Ziveo Nole najbolji sportista u istoriji Srpskog sporta! Za mene je broj 1 da nikad vise ne osvoji ni jedan turnir!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Argentinski teniser suspendovan na pet godina

Argentinski teniser Eduardo Agustin Tore suspendovan je na pet godina zbog 35 kršenja Teniskog programa za borbu protiv korupcije (TACP), objavila je danas Međunarodna agencija za integritet tenisa.