Rukometaši Srbije izgubili od Hrvatske

Rukometaši Srbije poraženi su od selekcije Hrvatske u 2. kolu Evropskog prvenstva, rezultatom 23:20 (11:9).
Rukometaši Srbije izgubili od Hrvatske
Foto: FoNet (AP)
Srbija je izgubila "finale", kako ga je nazvao selektor Toni Đirona i sada će biti veoma teško da se plasira u drugi krug takmičenja.
 
Za dva dana će u 3. kolu igrati protiv selekcije Francuske, koja ima obe pobede u prve dve runde, a Srbiji će biti potrebna pobeda kako bi prošla dalje.
 
Postoje i kalkulacije sa osvojenim bodom, u zavisnosti od rezultata meča Hrvatska – Ukrajina, ali u tom meču će "kauboji" biti apsolutni favoriti.
"Orlovi" su loše ušli u utakmicu, sa dva isključenja u prva dva minuta i Hrvatska je to odmah iskoristila za vođstvo od 3:0.
 
Uspeli su da se oporave od toga i da golom Mijajla Marsenića preokrenu na 7:6. Tada smo ušli u rezultatsku klackalicu pri kojoj je Srbija imala u više navrata gol prednosti, ali ga nije materijalizovala.
 
Umesto toga, potpuno je stala, dok je Hrvatska prvo poluvreme završila sa tri ekspresna gola i na odmor otišla sa prednošću od 11:9.
Prišla je Srbija na 12:11 početkom drugog dela, ali su se u tim momentima nizale greške. Gotovo posle svake greške, stizala je kazna.
 
Iskusni Hrvati umeli su da privedu meč kraju i opstanu na ovom šampionatu.
 
Najbolji igrač susreta bio je Luka Cindrić sa šest golova, a isto toliko postigao je i Ivan Martinović.
 
U ekipi Srbije je pet postigao Bogdan Radivojević, četiri Lazar Kukić, a tri je dao Miloš Orbović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).