Premijer Australije i ministar Houk zadovoljni presudom Đokoviću: Sada je vreme da uživamo u tenisu

Ministar za imigraciju Australije Aleks Houk, koji je i ukinuo Novakovu vizu, pozdravio je dašanju jednoglasnu odluku federalnog suda Australije, kojom su podržali njegov potez.
"Snažna politika zaštite granica Australije nas je očuvala tokom pandemije, što je rezultiralo jednom od najnižih stopa smrtnosti, najjačim ekonomskim oporavkom i najvišim stopama vakcinacije u svetu. Snažna politika zaštite granica takođe je od suštinskog značaja za očuvanje društvene kohezije Australije koja nastavlja da jača uprkos pandemiji", poručio je Houk.

Naglašava da su Australijanci podneli velike žrtve da bi došli do ove tačke i, kako kaže, vlada premijera Skota Morisona je "čvrsto posvećena zaštiti ove pozicije, kao što australijski narod očekuje".

"Do danas je u Australiji primenjeno oko 43 miliona doza vakcinacije i više od 91,6 odsto Australijanaca starijih od 16 godina je u potpunosti vakcinisano. Shodno tome, Australija je bila u mogućnosti da započne korak po korak, bezbedno ponovno otvaranje svoje međunarodne granice kao rezultat ovog uspešnog programa vakcinacije", smatra Houk.
 
Premijer Australije: Sada je vreme da uživamo u tenisu
 
Australijski premijer Skot Morison navodi da je odluka suda o otkazivanju vize Novaka Đokovića doneta "radi zdravlja, bezbednosti i reda, na osnovu toga što je to bilo u javnom interesu".
 
"Pozdravljam odluku da naše granice budu jake i da Australijanci budu bezbedni. Kao što sam rekao u petak, Australijanci su podneli mnogo žrtava tokom ove pandemije i s pravom očekuju da će rezultat tih žrtvovanja biti zaštićen. Tokom pandemije, zajedno smo ostvarili jednu od najnižih stopa smrtnosti, najjačih ekonomija i najviših stopa vakcinacije u svetu", smatra Morison.
 
Dodaje da su jake granice fundamentalne za australijski način života, kao i vladavina zakona.
 
"Naša Vlada je to uvek razumela i bila je spremna da preduzme odluke i radnje neophodne za zaštitu integriteta naših granica. Zahvaljujem Sudu na njihovoj brzoj pažnji na ova pitanja i na strpljenju svih uključenih dok smo radili na rešavanju ovog pitanja. Sada je vreme da nastavimo sa Australijan openom i da se vratimo uživanju u tenisu tokom leta", poručio je Morison.
  • Bumerang

    17.01.2022 11:16
    Na petu loptu
    Iz svemirskog broda se vidi nameštaljka. Novak preležao virus i ima antitela,nije opasnost -ako su hteli da budu striktni nije trebalo nikog da puste u svoju državu- neki sportisti ipak uđoše sa izuzećem i učestvuju. Presudna mišljenja lekarske komisije i suda, ostalo je sve bla-bla truć političara. Tretman za sportistu humanistu- donatora tokom prošlogodišnjih požara u Austral. ponižavajući- smešten u imigracioni hotel ??? Više je to od tenisa- setimo se Monike Seleš i probadanja nožem na teniskom terenu, od koga se jedva oporavila. Mislite o tome.
  • Dragoslav Golović

    16.01.2022 20:47
    Pitanje
    Ko ovde diriguje?
  • Aja

    16.01.2022 17:15
    Pa i Hitler je bio, kad je organizovati Olimpijske igre u Berlinu...ista situacija, crnci nisu mogli da se takmiče, tražilo se izuzeće.. Rasizam ponovo na velika vrata ušao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.