ATP: Izbacivanjem Đokovića stavljena tačka na ceo slučaj, veliki gubitak za tenis

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) saopštila je da je izbacivanjem Novaka Đokovića sa Australija opena "stavljena tačka na niz događaja koji su za duboko žaljenje".
Kako su dodali u ovoj organizaciji, Đokovićevo odsustvo na prvom grend slemu ove sezone biće "gubitak za tenis".
"Današnjom odlukom da se potvrdi ukidanje vize Novaku Đokoviću okončan je niz događaja koji su za duboko žaljenje. Sudske odluke koje se tiču pitanja javnog zdravlja moraju se poštovati. Bez obzira kako smo do te tačke došli, Novak je jedan od najvećih šampiona u našem sportu i njegovo odsustvo sa Australijan opena je gubitak za tenis", navodi se u saopštenju.
Tročlano veće Saveznog suda jednoglasno je danas odbilo žalbu Đokovića na ukidanje vize, pa je on deportovan iz Australije i neće braniti titulu na Australijan openu.
 
"Znamo koliko su protekli dani bili komplikovani za Novaka i koliko je želeo da odbrani titulu u Melburnu. Želimo mu sve najbolje i radujemo se što ćemo ga uskoro videti na terenima", piše u saopštenju.
 
Odluku o ukidanju vize doneo je ministar za imigracije Aleks Hok, jer bi po njegovom mišljenju, prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv korona virusa, ali i zbog zabrinutosti za javno zdravlje.
 
"ATP i dalje snažno preporučuje vakcinaciju svim igračima", dodaje se u saopštenju i podseća na početak Đokovićevih problema, jer je želeo nevakcinisan da igra u Australiji.
 
Sve najvažnije vesti o deportaciji Novaka Đokovića pratite na OVOM LINKU.
  • Miloš iz Zemuna

    16.01.2022 22:51
    za "Zrenjaninca"
    Tebi bi ja reko nešto, derane, ali neće hteti da objave kao i uvek. Zato uživaj.
  • Zrenjaninac

    16.01.2022 20:50
    Za Miloša iz Zemuna
    Čoveče, ti nisi normalan. Ti, derane, da divaniš o najvećim sportistima da su ološ. Pogledaj se (Mi)loše u ogledali i priznaj da vidiš jednu veeeliku bitangu.
  • Dragan

    16.01.2022 16:46
    Molba za Novaka
    Dragi Novače,
    Ajd žrtvuj se za Srbiju! Zavrni rukav! Primi negde potiho vakcinu i više nećeš imati probleme za dolazak na turnire.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.