Svi pričali o Đokoviću: Sagu s vizom najglasnije ispratili tviteraši

Broj objava u medijima o prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću u poslednjih 14 dana, od dana kada je krenuo u Australiju, iznosio je 149.900 samo u Srbiji.

To je 2.200 odsto više nego u prethodnom periodu kada je zabeleženo 6.600 objava.

Agencija za digitalnu analitiku Digital Element predstavila je danas analizu praćenja onlajn i društvenih mreža o svemu što se prethodne dve nedelje dešavalo sa Đokovićem, koji je u nedelju deportovan iz Australije.

Mediji i navijači na društvenim mrežama su 11 dana pratili Đokovićevu borbu za ostanak u Melburnu, gde je trebalo da brani titulu. Njemu je ukinuta viza, iako je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv korona virusa, pa je morao da napusti zemlju.
 
Kako se navodi, najviše objava - 7.700 bilo je 10. januara kada je objavljeno da je Đoković pobedio na sudu i da će igrati na Australijan openu.
 
Reakcije pratilaca na medijske objave o Đokoviću porasle su čak 5.000 odsto u odnosu na prethodni period i iznose 1,1 milion komentara, deljenja, lajkova i drugo. Najviše reakcija takođe je zabeleženo 10. januara - 39.800. 
 
Od svih medija koji su prenosili vesti o prvom teniseru sveta najviše je bila aktivna Tviter zajednica sa čak 74,4 odsto udela u ukupnoj medijskoj slici. Na temu Đokovića u poslednje dve nedelje bilo je ukupno 111.700 objava koje su zabeležile 614.100 reakcija, odnosno lajkova ili retvitova.
 
Izjavu Đokovića, u kojoj objavljuje da želi da se odupre dezinformacijama o njegovom pozitivnom PCR korona testu u decembru i istovremenom prisustvu pojedinim događajima, koju je objavio na Tviteru 12. januara, retvitovalo je i lajkovalo 22.400 ljudi.
 
Najdominantnije osećanje zbog odluke Vlade da deportuje Đokovića, pratioci su iskazali ljutnjom - 41,4 odsto. Ljutnju je smenjivala tuga - 19,7 odsto, a veliki broj ljudi osećao je i ljubav, odnosno privrženost prema teniseru - 18,9 odsto, navela je agencija Digital Element.
 
Srbija i Balkan su bili središte medijske erupcije, ali i drugi delovi sveta su slično komentarisali poslednja dešavanja iz Australije.
 
Više od 60 odsto pratilaca su bili muškarci, a dominirala je starosna grupa između 25 i 34 godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).