AO: Kecmanovićev rezultat karijere, plasirao se u osminu finala

Miomir Kecmanović plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio Italijana Lorenca Sonega sa 6:4, 6:7, 6:2, 7:5.
Do sada Kecmanović nikada nije išao dalje od druge runde na slemovima, a sada je u četvrtoj - tamo ga čeka Gael Monfis, koji je pobedio Kristijana Garina iz Čilea sa 7:6 (7-4), 6:1, 6:3.
Meč Kecmanovića i Sonega, 77. i 26. tenisera sveta, trajao je gotovo tri i po sata.
Kecmanoviću je za osvajanje prvog seta bio dovoljan jedan brejk, koji je napravio u trećem gemu, dok je drugi izgubio u taj-brejku (10:8), ali to ga nije poremetilo.
 
U trećem setu nije bilo brejkova do šestog gema kada je Kecmanović oduzeo servis protivniku, a potom još jednom u osmom za prednost od 2:1.
 
Četvrti set je počeo brejkom Sonega, ali je Kecmanović anulirao tu prednost i izjednačio na 4:4, da bi pri vodjstvu 6:5 iskoristio drugu meč loptu za plasman u osminu finala i svoj najbolji rezultat na grend slemovima u karijeri.
 
Kecmanović i Monfis su se do sada sastali samo jednom i tada je slavio Francuz.
 
Kecmanović je zasad obezbedio skok od 16 mesta na ATP listi, pa je projektovan trenutno na 61. mesto. Najbolji rang mu je 38. pozicija.
  • Nikola

    21.01.2022 20:39
    Mnogi su izgleda zaboravili da je Kecmanovic bio juniorski broj 1 na svetu. Njegovo vreme tek dolazi. Napre decko, samo hrabro!
  • bravooo

    21.01.2022 09:49
    još kad bi uspeo da osvojis AO, to bi bilo fenomenalno…baby steps-> navijamo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.