VIDEO: Reprezentativci Srbije u skijanju Nevena Ignjatović i Marko Vukićević spremni za Peking

Srbiju će na zimskim Olimpijskim igrama u Pekingu predstavljati reprezentativci u alpskom skijanju Nevena Ignjatović i Marko Vukićević.
Ignjatović će četvrti put učestvovati na Olimpijskim igrama, a najbolji rezultat ostvarila je pre četiri godine u Pjongčangu, gde je bila 14. u kombinaciji.
U Pekingu će nastupiti u spustu i u kombinaciji, a odustala je od trke u superveleslalomu, zbog toga što je prošle sedmice u Kortini d’Ampeco povredila koleno.
"Oporavak ide svojim tokom i optimista sam. Uradićemo sve da budem spremna za trke. Plan je da vozim spust i kombinaciju, a u ovoj situaciji bi bio veliki rizik da vozim i super dži", rekla je Ignjatović na današnjoj konferenciji za medije u Olimpijskom komitetu Srbije.
 
Povoljna okolnost za našu najbolju skijašicuje što su njene trke na programu polovinom februara, pa će imati vremena da potpuno zaleči povredu. Ignjatović je istakla da je pre povrede plan bio da u kombinaciji bude među sedam najboljih, ali sada bi to moglo da bude dovedeno u pitanje.
 
Vukićević danas putuje u Kinu i na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara nosiće zastavu Srbije.
 
"S obzirom na više povreda koje sam imao u prethodne dve godine, za mene je pobeda što sam izborio za pravo nastupa u Pekingu. Spreman sam i daću maksimim", kazao je Vukičević, koji će nastupiti u spustu i superveleslalomu. Vukićević će na olimpijsku stazu izaći 6. februara, kada je na programu spust, a dva dana kasnije nastupiće u superveleslalomu.
 
Ignjatović 15. februara nastupa u spustu, a u kombinaciji 17. februara.
  • jova limanac

    28.01.2022 15:01
    Jamajka ima više sportista od nas na ZOI (kvalifikovao se njihov bob tim, opet :-) )

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).