Više od 17 miliona zahteva za ulaznice za Svetsko prvenstvo u fudbalu

Za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru tokom prvog ciklusa prodaje karata zatraženo je 17 miliona ulaznica, saopštila je danas Fifa.
Više od 17 miliona zahteva za ulaznice za Svetsko prvenstvo u fudbalu
Foto: Pixabay
U prodaju će biti pušteno nešto više od dva miliona ulaznica za prvo Svetsko prvenstvo koje će se održati u nekoj arapskoj zemlji.
"Stanovnici Katara čine najveći deo ovog ukupnog broja, dostignutog za samo 20 dana. Veliki broj zahteva stigao je iz drugih ključnih uporišta svetskog fudbala, uključujući Englesku, Saudijsku Arabiju, Argentinu, Brazil, Ujedinjene Arapsske Emirate, Sjedinjene Američke Države, Francusku, Indiju i Meksiko", navodi se u saopštenju Fifa.
Finale, koje je zakazano za 18. decembar je meč koji je izazvao najviše interesovanja sa 1.800.000 zahteva.
 
Prva faza prodaje karata koja je počela 19. januara završena je danas. Ko je uspeo da stigne do ulaznice znaće se od 8. marta.
 
Fifa se nada da će prikupiti više od 500 miliona dolara od ulaznica, prava na emitovanje i drugih komercijalnih prihoda od Svetskog prvenstva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).