Košarkašice Srbije se plasirale na Svetsko prvenstvo

Košarkašice Srbije plasirale su se na Svetsko prvenstvo, nakon što su večeras u drugom kolu kvalifikacija pobedile Australiju sa 78:71 (24:20, 14:20, 15:16, 25:15).
Nakon pobede u prvom meču nad Južnom Korejom, Srbija je slavila i u drugoj kvalifikacionoj utakmici i tako meč pre kraja kvalifikacija, koje se igraju u Beogradu, obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo u Australiji.
Srbiju je do pobede predvodila Ivon Anderson sa 30 poena i šest skokova. 
 
Pratile su je Aleksandra Crvendakić sa 12 poena, četiri asistencije i tri skoka i Tina Krajišnik sa 11 poena i sedam skokova.
Kod Australije su se izdvojile Samanta Vitkomb sa 18 poena i šest asistencija i Bek Alen sa 15 poena, osam skokova i šest asistencija.
 
U poslednjem meču u Grupi A, Srbija će se sutra sastati sa Brazilom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zverev osvojio masters u Rimu

Nemački teniser Aleksander Zverev osvojio je danas titulu na masters turniru u Rimu, pošto je u finalu pobedio Čileanca Nikolasa Jarija sa 6:4, 7:5.

Odbojkašice Srbije poražene od Brazila

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Rio de Žaneiru od selekcije Brazila sa 0:3 (15:25, 19:25, 19:25), u četvrtoj utakmici Lige nacija.

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.