Rukometaši Srbije otkazali prijateljske mečeve protiv Rusije

Prijateljski mečevi rukometaša Srbije i Rusije, planirani za mart, otkazani su, saopštio je Rukometni savez Srbije.
Rukometaši Srbije otkazali prijateljske mečeve protiv Rusije
Foto: Pixabay
Kako je objavljeno na sajtu, Rukometni savez Srbije bio je prinuđen da otkaže ranije zakazane prijateljske utakmice između rukometaša Srbije i Rusije koje su predviđene za mart ove godine, nakon sastanka Izvršnog komiteta Evropske rukometne federacije (EHF) na kome je doneta odluka o suspenziji svih ruskih klubova i nacionalnih selekcija usled sukoba u Ukrajini.

Rukometaši Srbije su u EHF nedelji nacionalnih timova planirali dve provere sa Rusijom, 18. marta u Kragujevcu i 19. marta u Beogradu, ali shodno situaciji i odlukama Evropske rukometne federacije, kontrolne utakmice pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo su otkazane.

Naša selekcija će biti prinuđena da menja plan priprema koji je predviđen za mart, a o novim potencijalnim prijateljskim utakmicama tokom marta odluka će biti doneta u narednim danima.
 
Izabranike Tonija Ðerone u aprilu očekuju baraž utakmice za plasman na Svetsko prvenstvo, a Srbija će igrati sa pobednikom dvomeča između Italije i Slovenije.
  • joda

    01.03.2022 20:59
    Sramota
    VELIKA SRAMOTA Rukometnog saveza Srbije i države što dopušta ovakvu odluku RSS.
  • Trt

    01.03.2022 16:54
    Sramotan potez rukometnog saveza Srbije. Zar ste morali prvi pred rudu?
  • Baka

    01.03.2022 15:49
    Pposledice
    Svako mora da snosi posledice svojih odluka.
    U ovom slucaju Rusi zbog odluke Putina. Rat je zlo. Putin i njegova deca to ne osecaju. Trpe neduzni pa i sportisti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.