Angelina Topić deveta na Svetskom prvenstvu, zlato za Ukrajinku Mahučik

Atletičarka Angelina Topić zauzela je danas deveto mesto u skoku uvis na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, dok je zlatnu medalju osvojila Ukrajinka Jaroslava Mahučik.
Ova 16-godišnja atletičarka je deveto mesto osvojila s preskočenih 1,88 metara. 
"Početna visina jeste malo predstavljala problem, ali mislim da sam se dobro snašla. Prezadovoljna sam. Da je moglo da bude bolje, moglo je, ali sam zadovoljna sam rezultatom i samim tokom takmičenja", rekla je Topić novinarima u Beogradskoj areni.
Ćerka bivših srpskih atletičara Dragutina i Biljane Topić rekla je da su je roditelji savetovali da se "nasmeje i da skače". "Drago mi je što što sam mogla da budem u konkurenciji sa ovakvim svetskim zvezdama. Ovo je veliko iskustvo", dodala je ona.
 
Zlatnu medalju osvojila je vicešampionka sveta na otvorenom iz Dohe i bronzana sa Olimpijskih igara u Tokiju, Ukrajinka Jaroslava Mahučik. Ona je skokom od 2,02 metra slavila ispred Australijanke Elenor Paterson (2,00 metra) i Nadežde Dubovckaje iz Kazahstana (1,98).
 
Mahučik (20), koja je jedna od šest ukrajinskih atletičara na šampionatu u Beogradu, prvi put je u karijeri osvojila svetsku zlatnu medalju.
  • Pera

    19.03.2022 17:31
    Bravo za devojku!
    A vi se zapitajte sta cete za neki mesec?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.