Stojković: Dobili smo tešku grupu na SP; Tadić: Prilika za 'popravni'

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je selekcija dobila tešku grupu na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali i da se ne plaše rivala.
Stojković: Dobili smo tešku grupu na SP; Tadić: Prilika za 'popravni'
Foto: FoNet (AP)

"Teška grupa, imamo rivale koje moramo da respektujemo, ali pre svega moramo da respektujemo sami sebe. Pred nama je prvo mini turnir sa tri utakmice koje moramo da odigramo na najvećem nivou. U svakom slučaju teška grupa, ali mi se ne bojimo, želimo izazov i mislim da ćemo uspeti", rekao je Stojković.

Selekcija Srbije igraće u Grupi G na Svetskom prvenstvu protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna. Sa Brazilom i Švajcarskom reprezentacija je već igrala na SP u Rusiji 2018. godine.
 
Zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Nenad Bjeković rekao je da je reprezentacija dobila atraktivnu grupu, kao i da veruje da može da se plasira u osminu finala.
"Dobili smo atraktivnu grupu, sličnu kao u Rusiji. Verujem da ćemo da nastavimo takmičenje i posle grupne faze. Dobro je što meč sa Brazilom igramo na stadionu (Lusail), gde će se igrati finale. To je privilegija. Jedva čekam meč sa Švajcarskom i revanš. Verujem u naš sastav, selektora, nisam bio optrerećen žrebom. Veliki sam optimista", izjavio je Bjeković.
 
Tadić: Imamo priliku za 'popravni' 
 
"Zaista čudna situacija, slična grupa kao u Rusiji pre četiri godine. Tada nismo uspeli da prođemo u osminu finala, sada imamo priliku za 'popravni'. Neće biti lako, ali verujem da možemo da osvojimo jedno od prva dva mesta", naveo je kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić.
 
Tadić je dodao da je najzvučnije ime u grupi svakako Brazil, a da je Švajcarska nezgodan rival.
 
"Brazil je u svakom slučaju najzvučnije ime, Švajcarska tradicionalno nezgodan protivnik, ali i to je lepa prilika da im se revanširamo za poraz u Kalinjingradu. Što se tiče Kameruna, reč je o tipičnoj afričkoj reprezentaciji koja je fizički mnogo jaka i uvek mogu da naprave probleme. Verujemo u sebe i idemo u Katar sa ciljem da napravimo novi podvig", zaključio je Tadić.
 
Srbija prvi meč igra protiv Brazila 24. novembra, sledi duel sa Kamerunom (28. novembar), a poslednji rival je Švajcarska, 2. decembra.
 
Grupa u kojoj je Srbija ukršta se sa Grupom H, gde se nalaze Portugal, Urugvaj, Gana i Južna Koreja.
 
Svetsko prvenstvo je na programu od 21. novembra do 18. decembra u Kataru.
  • Novi

    02.04.2022 09:33
    Selektor
    Ma samo zovi svog vođu da ti postavi taktiku...
  • Dragan

    02.04.2022 08:46
    Ah
    Ako se dobro sećam u Mingenu sedamdesetih smo imali Brazil i sa njima bilo nerešeno,a ako se ne varam da smo Kamerun ili tako nešto pobedili sa 7:0.I bili prvi u grupi.Ali u sledećem delu sve utakmice izgubili.Tad ih je i Tito u Minhenu posetio u svlačionici kad mu se Džaja do zemlje klanjao kao kaputen.Selektor je bio Miljanić.Naša prva utakmica u našoj grupi biće Srbija Brazil.Grupa snrti će biti u grupi gde su Urugvaj,Meksiko.Milutinović izvlačio zamlje iz četvrtog šešira.
  • 333

    02.04.2022 08:17
    Istini za volju
    Žreb nije za neko veliko radovanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.