Divac, Stojaković i Jokić u konkurenciji za najbolji tim evropskih NBA igrača

Povodom 75 godina od pokretanja takmičenja, NBA liga je organizovala i izbor najboljeg prvog i drugog NBA tim svih vremena sastavljenog od igrača iz Evrope.
Povodom jubileja, organizovane su razne ankete i izbori, od najboljeg dresa svih vremena (Toronto Reptors iz sezone 1998/99) i najboljeg tima (Čikago Bulsi 1995-1998), a na red je došao i izbor najboljeg tima u sastavu evropskih igrača.
U konkurenciji su i Vlade Divac, Peđa Stojaković i Nikola Jokić, a zanimljivo je da su čak 8 igrača rođeni na prostoru nekadašnje SFRJ.
U konkurenciji je trenutno 29 imena, a posle prvog preseka glasanja u prvom timu su Dirk Novicki, Janis Adetokumbo, Pau Gasol, Toni Parker i Luka Dončić, dok se u drugom timu trenutno nalaze Nikola Jokić, Toni Kukoč, Dražen Petrović, Peđa Stojaković i Arvidas Sabonis.
 
Pravila su takva da glasovi navijača određuju 50 odsto konačnog rezultata, a preostalih 50 stručni panel koji čine košarkaški stručnjaci, zaljubljenici i novinari iz nekoliko evropskih zemalja.
 
Glasanje traje do srede, 6. aprila u ponoć, a zvanično najbolji evropski NBA tim biće proglašen dva dana kasnije.
  • Goran

    03.04.2022 13:06
    Tim
    Glasajte što više za dobre košarkaše, ne za Francuza, Kranjskog Srbina, i Gasola. Peđa i Divac, Jokić, Švabo prolazi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.