VIDEO: Sa pobedničkog podijuma uputio nacistički pozdrav, sad se izvinjava i kaže da je ispao glup

Ruski karting vozač Artjom Severjuhin izvinio se zbog neprimerenog pozdrava koji je uputio sa pobedničkog postolja posle pobede u trci prve runde na Evropskom prvenstvu u kartingu u Portimau.
Severjuhin je u nedelju pobedio u prvoj rundi Evropskog prvenstva, a posle trijumfa je izveo, kako se čini, nacistički pozdrav. On se prvo udario u grudi pre nego što je podigao desnu ruku tokom intoniranja italijanske himne.
Mladi 15-godišnji Rus takmiči se zahvaljujući italijanskoj licenci, pošto su ruski vozači izbačeni iz međunarodnih takmičenja zbog vojne intervencije u Ukrajini.
Severjuhin se izvinio i rekao da "nikada nije podržavao nacizam i smatra ga jednim od najstrašnijih zločina protiv čovečnosti".
 
"Na podijumu sam izveo gest koji su mnogi shvatili kao nacistički pozdrav. Ali to nije tačno, nikada nisam podržavao nacizam. Nastupao sam pod italijanskom licencom i pobedio u trci pod italijanskom zastavom. Momci ispred podijuma su mi rekli da je u Italiji, u slučajevima kada želiš da pokažeš zahvalnost, običaj da se u predelu srca udariš u grudi. Želeo sam da izvedem taj gest i ne mogu da objasnim šta se dalje dogodilo", naveo je on, preneo je Skaj.
 
 
"Znam da sam kriv, znam da sam glup i spreman sam da budem kažnjen", dodao je Severjuhin.
 
Međunarodna automobilska federacija (FIA) istražuje incident, a njegova ekipa Vord Rejsing ga je otpustila.
 
Švedski tim naveo je da je posramljen potezom 15-godišnjeg vozača.
  • milan

    13.04.2022 09:59
    smešno
    Očito je ceo svet otišao u tri lepe .... Jedna bezazlena gestikulacija se okararakteriše kao nacistički pozdrav, dečko se postavlja na stub srama, ludilo. Danas je normalano biti gej, do juče krivično delo, normalno je da psi sede na stolicama u restoranima, da imaju veća prava nego ljudi, normalno je da možeš bez sankcije da preko žute štampe, a ne samo nje, i sredstava informisanja, degradiraš ljude, da lažeš, da pljuješ po svemu i svačemu. Jedino nije noramlno da ljudi rade i žive od svog rada.
  • Nemanja

    12.04.2022 23:56
    @Хајнал Чурушки
    Klinac je upotrebio italijanski fašistički pozdrav, da ne kažem, "original" koji su nacisti samo preslikali malo modifikovan. Italijani su kopirali rimski. Na ovaj način se redovno pozdravljaju (neo)fašisti u Italiji. Najčešće se u javnosti viđa kod navijača Lacija, a bo’me i kod italijana koji svim srcem zaigraju za taj klub (vidi pod: Paolo DiKanio). Rušče pod italijanskom zastavom je ili itekako znalo šta radi, i/ili je pokupio iz najbližeg okruženja istih takvih. Btw, old skul naci skinsi po Novom Sadu su imali tu foru da kao odmahnu, a u stvari se vidi da sighajliraju.
  • Хајнал Чурушки

    12.04.2022 15:44
    Поздрав
    Гледајући овог дечака хвата ме страх шта ће ми се десити кад неком пријатељу, комшији, пролазнику или возачу, као одговор на поздрав одмахнем руком на начин како је то тај дечак учинио, а такође и ми то скоро свакодневно чинимо и наравно и не помишљамо да то личи на поздрав немачких и садашњих украјинских бандераша нациста.Ништа лакше не постоји од осуде без провере, а то јако личи на линчовање и то малолетника.Размислите мало дали је увек све тако као што каже неко коме никад није тешко да вас осуди упирући прст на вас, а поготово данас у време ове анти руске хистерије.Сетите се само шта је било све пре и за време 1999. године, па и много после ње, сетите се свих лажи и увреда!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).