ATP protiv odluke Vimbldona da izbaci Rusiju i Belorusiju

Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) izrazilo je neslaganje sa odlukom organizatora najznačajnijeg svetskog teniskog turnira Vimbldona kojom je zabranjen nastup ruskim i beloruskim takmičarima.
ATP protiv odluke Vimbldona da izbaci Rusiju i Belorusiju
Foto: Pixabay
"Naš sport se ponosi time što funkcioniše na principima zasluženosti i poštenja gde se igrači takmiče kao pojedinci i obezbeđuju svoj nastup na turnirima svojim rezultatima. Verujemo kako je današnja jednostrana odluka Vimbldona i Britanskog teniskog saveza o isključenju ruskih i beloruskih igrača sa ovogodišnjih britanskih turnira na travnatoj podlozi nepoštena i moguće je kako će postaviti uništavajući pesedan", stoji u saopštenju ATP-a.

Oni dodaju da diskriminacija na nacionalnoj osnovi takođe predstavlja i kršenje njihovog sporazuma sa Vimbldonom prema kom se ulazak igrača na turnir bazira samo na osnovu rezultata.

"Naše dalje akcije u vezi sa ovom odlukom dogovorićemo sa našim izvršnim organima. Važno je napomenuti kako će ruski i beloruski igrači i dalje smeti da nastupaju na ATP turnirima bez nacionalnih obeležja. Paralelno sa tim, nastavićemo sa humanitrnom podrškom za Ukrajinu", objavio je ATP.

  • Džo

    21.04.2022 15:46
    .
    Da teniseri nisu p.... svi bi bojkotovali Vimbldon zbog ovoga.
  • Borko

    21.04.2022 08:38
    Nema braka, sport i politika
    Ovo je nedopustivo, opet se britanci mešaju i politiku stavljaju i u sport!
    Znaju li oni da stanu osim da šalju rakete južnoj pokrajini?
  • Boris

    21.04.2022 08:19
    Bojkot
    Svi teniseri bi trebali da bojkotuju ovu političku odluku.
    Ovo je sport!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).