Đoković: Znamo mi u Srbiji šta je rat, odluka Vimbldona je suluda

Novak Đoković prokomentarisao je odluku Vimbldona da zabrani učešće Rusima i Belorusima.
Đoković: Znamo mi u Srbiji šta je rat, odluka Vimbldona je suluda
Foto: FoNet
"Uvek ću osuditi rat, nikada ga neću podržati, kao dete rata znam koliko trauma to ostavlja. Mi ovde u Srbiji znamo šta se dešavalo 1999. godine, imali smo mnogo ratova na Balkanu. Ne mogu da podržim odluku Vimbldona, mislim da je suludo, teniseri nemaju veze sa tim. Kada se politika umeša u sport, to ne ispadne dobro", rekao je Đoković, prenosi Nova.rs.
Teniserima iz Rusije i Belorusije ove godine neće biti dozvoljeno da igraju na Vimbldonu zbog rata u Ukrajini, saopštili su organizatori tog grend slem turnira.
"U okolnostima takve neopravdane vojne agresije bez presedana, bilo bi neprihvatljivo da ruski režim izvlači bilo kakvu korist od nastupa ruskih ili beloruskih igrača. Zbog toga je naša namera, uz duboko žaljenje, da odbijemo prijave ruskih i beloruskih igrača za Vimbldon", navedeno je u saopštenju Ol Ingland kluba.
 
Među igračima koji su pogođeni ovom odlukom su aktuelni šampion Otvorenog prvenstva SAD i drugi teniser sveta Danil Medvedev, zatim Andrej Rubljov, Arina Sabalenka, Viktorija Azarenka...
 
Treći grend slem u sezoni počinje 27. juna i to će biti prvi turnir sa kojeg su igračima iz Rusije i Belorusije poručili da nisu dobrodošli.
 
Ruskim sportistima zabranjeno je da se takmiče u brojnim sportovima nakon invazije njihove zemlje na Ukrajinu. Belorusija je pomogla Rusiji u tom ratu.
  • Febo

    22.04.2022 10:54
    Ego
    Prvo ste zabranili da se cuje istina sa druge strane,sto znaci da treba svi da verujemo zapadnjackoj varijanti dogadjaja a sad direktno politikom trujete svet sporta (sport je odavno igracka u rukama politicara).Osam godina su ukrajinski nacisti vrsili genocid nad ruskim narodom u pogranicnim delovima a vi nam nista o tome ne rekoste.NATO je 1999. bez odluke SB izvrsio istu takvu agresiju na Srbiju ali je,valjda,po vasem,to nesto sasvim drugacije.Pa,nije drugacije,ISTO JE.
  • Naročito

    21.04.2022 17:30
    ne ispadne dobro kada se sportista umeša u politiku Novače. Očigledan primer je A.Šapic. Rat smo izgubili, poraz ne priznajemo, jadamo se vec 2 decenije na traume, priznajemo samo srpske žrtve i zatvaramo oči pred žrtvama drugih naroda, kad god se kome cefne potegne za našim žrtvama rata što je zaista postalo krajnje neukusno prema tim istim žrtvama.
  • @nidža

    21.04.2022 14:57
    Zar nije agresija kad okupiraš deo teritorije, kao što su Rusi uradili 2014?
    Ili Albanci 2007?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.