FIFA suspendovala Partizan: Nema novih igrača do 2024. godine

FIFA je kaznila Partizan zabranom registracije novajlija u tri naredna prelazna roka. Praktično, crno-beli neće moći da angažuju nove fudbalere najdalje do zime 2024.
FIFA suspendovala Partizan: Nema novih igrača do 2024. godine
Foto: Pixabay
Kako saznaje N1, FIFA se odlučila za radikalnu meru zbog neispunjavanja obaveza prema Luganu, u transferu Filipa Holendera.
Beogradski klub imao je obavezu da do marta reguliše zaostala dugovanja. Novac nije uplaćen na račun Lugana i švajcarski klub obratio se FIFA. Svetska kuća fudbala nije dugo čekala – suspendovala je Partizan do izmirenja obaveza, najduže u tri naredna registraciona perioda. Kazna važi i na državnom nivou.
Praktično, crno-beli neće moći da koriste letnji prelazni rok 2022. i 2023. i zimski 2023. Čim izmire dugovanje, u konkretnom slučaju, kazna će automatski biti i ukinuta.
 
Suspenzija, praktično, važi od aprila. Pravno dejstvo imaće u prelaznom roku.
 
Do tada, na potezu će ponovo biti rukovodstvo Partizana. Javna je tajna da crno-beli imaju mnogo problema u funkcionisanju, nedavno su jedva obezbedili budžet za dobijanje UEFA i domaće licenence. U slučaju Filipa Holendera, novac na ime transfera potražuje Luganu.
 
Deo sredstava, takođe, u masi duga prikazani su kao penali, zbog kašnjenja obaveza...
  • Okrugli ćošak

    29.04.2022 08:33
    Vreme je da se uvede restrukturiranje i licencirani stečajni upravnik, kako bi se sve što je materijalno vredno rasprodalo. Da se ja pitam idealna ličnost koja bi to mogla da uradi je bivša direktorka Agencije za privatizaciju ( ili ti licenciranje stečajnih upravnika), g-đa Danijela Vazura.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.