FK Novi Pazar: Hoće da nas izbace iz Super lige i spreče kandidaturu Ljajića

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je danas da je svrha kažnjavanja tog kluba izbacivanje iz Super lige i sprečavanje kandidature njihovog počasnog predsednika Rasima Ljajića za predsednika FSS.
FK Novi Pazar: Hoće da nas izbace iz Super lige i spreče kandidaturu Ljajića
Foto: Pixabay
"Najoštrije protestujemo protiv odluka Disciplinske komisije i čelnika Fudbalskog saveza Srbije (FSS), koji stoje iza ovih nečasnih radnji. Neobjašnjivo je da mi za drakonsku kaznu saznajemo iz medija, a da nismo dobili nikakvu zvaničnu odluku. Nije sprovedena nikakva istraga, niti su kontaktirani igrači našeg kluba ili bilo ko iz uprave. Obavešteni smo samo od 'prijatelja' iz FSS da smo dobro prošli i da tako mora da bude", saopštio je Upravni odbor Novog Pazara.
FSS je kaznio Novopazarce sa 10 miliona dinara zbog sumnji u nameštanje rezultata utakmice između Radnika i Novog Pazara (2:0), koja je odigrana 11. aprila u Surdulici.
 
Osim toga, izrečena je i uslovna kazna oduzimanja šest bodova, koja će biti aktivirana ako Novi Pazar u naredne dve godine bude pod istragom Evropske fudbalske unije (UEFA).
"Evidentno je da nam je uskraćeno pravo na odbranu i na iznošenje naših argumenata. U formalno pravnom smislu, mi nemamo kome da se žalimo jer još nemamo odluku o kojoj bruji cela fudbalska javnost. Od nas, koji ni krivi ni dužni plaćamo cenu nečijih ambicija, niko nema veći interes da se ustanovi prava istina i istraži kompeltan slučaj", ocenili su Novopazarci.
 
Oni su najavili da će iskoristiti sva pravna sredstva u zemlji i inostranstvu kako bi se otkrili i sankcionisali nalagodavci sramne akcije i kako bi zaštitili čast i ugled kluba sa tradicijom dugom 94 godine.
 
"Umesto što pojedinci iz FSS jure veštice, morali bi da se pozabave time ko organizuje sastanke svih klubova koji su u zoni ispadanja, osim Novog Pazara, a sve sa jednim jedinim ciljem – da se pronadje matematička formula da Novi Pazar ispadne iz lige. Ovo je samo početak naše dugoročne borbe, za koju znamo da je ne možemo dobiti. Jasno je da smo sami protiv svih, ali ćemo isterati na čistac sve miševe koji se iza ovoga kriju", naveli su čelnici Fudbalskog kluba Novi Pazar.
  • Zos

    07.05.2022 18:14
    Kazna treba da bude najmanje tri lige unazad. Sve ostalo je blago.
  • Lopovska posla

    07.05.2022 05:40
    Ono kad u prvih 26 utakmica osvojiš 18 bodova a u poslednjih 7 osvojiš 17 bodova.Biće da su tempirali formu za kraj prvenstva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.