Đoković izgubio od Alkarasa posle velike borbe

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Madridu, pošto je izgubio od Španca Karlosa Alkarasa sa 7:6, 5:7, 6:7.
Đoković izgubio od Alkarasa posle velike borbe
Foto: FoNet (AP)

Posle jučerašnje pobede nad Rafaelom Nadalom, 19-godišnji Alkaras je danas slavio i protiv Đokovića u njihovom prvom međusobnom duelu, posle tri sata i 38 minuta igre.

Meč je počeo brejkom koji je napravio 19-godišnji Alkaras, nakon čega je poveo sa 3:1, ali je Đoković u osmom gemu uspeo da vrati brejk i izjednači na 4:4.
Srpski teniser je u desetom gemu propustio jednu set loptu, pa je na kraju sve rešeno u taj-brejku koji je posle još četiri set lopti dobio Đoković sa 7:5.
 
Đoković je na 4:4 i 5:5 u drugom setu propustio brejk lopte, a Španac je potom odlučujući brejk napravio u 12. gemu kada je iskoristio drugu set loptu za 1:1.
 
U odlučujućem set, oba igrača su uspela da sačuvaju svoj servis, pa se pobednik odlučivao u taj-brejku. Mladi Španac je u taj-brejku uspeo tri puta da oduzme servis Đokoviću i stigne do pobede od 7:5 i plasmana u finale.
  • Y

    08.05.2022 19:50
    Y
    Alkaraz je nova istinska zvezda Tenisa! Ovaj momak ce od Jeseni zauzeti tron i po svemu prikazanoj igri 10 godina ce biti u samom frhu najmanje! I vreme je bilo dase pojavi ovakav vrhunski Teniser!
  • Rale

    08.05.2022 10:19
    @ G. M
    Svaka cast na istinitom komentaru! Botovima ako se nesvidja neki istiniti komentar odmah kuckaju poruke o pravopisu! Botovi ovo su drustvene mreze a ne skola svako pise kakoхође!
  • Ljubitelj sporta

    08.05.2022 09:50
    @Dejan
    Tako je.
    ATP, Formula 1 i sl. su PRIVATNE firme.
    Imaju vlasnike, investitore,... koji očekuju profit.
    Nema pažnje, nema drame - nema sponzora.
    Nema sponzora - nema profita, nema investitora.
    Krug zatvoren.
    Nole je deo te priče ... 20 godina.
    A vi Srbi, koje režim drži u mraku budite i dalje naivni u svojoj neobrazovanosti.
    To ne znači da se ne treba uživati u lepoti igre.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.