Đokovićeva 369. nedelja na vrhu ATP liste, napredak Lajovića

Novak Đoković započeo je danas 369. nedelju na prvom mestu ATP liste i tako nastavio da obara sopstveni rekord po broju sedmica provedenih u vrhu svetskog tenisa.
Đoković je posle eliminacije u polufinalu mastersa u Madridu izgubio 140 bodova u odnosu na prošlu listu i sada je prvi sa 8.260 bodova. 
 
Drugoplasirani Rus Danil Medvedev je izgubio 90 bodova i ima 270 bodova manje od srpskog tenisera.

Na trećem mestu je i dalje Nemac Aleksander Zverev i pored gubitka od 400 bodova, a iza njega slede Španac Rafael Nadal i Grk Stefanos Cicipas.

Šampion mastersa u Madridu Karlos Alkaras zaradio je 955 bodova i napredovao je za tri pozicije i sada je šesti teniser sveta, što je najbolji plasman u karijeri ovog 19-godišnjeg Španca.
 
Do desete pozicije su još i Rus Andrej Rubljov, Italijan Mateo Beretini, Kanadjanin Feliks Ože-Alijasim i Norvežanin Kasper Rud.
 
Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, najveći napredak od 13 pozicija upisao je Dušan Lajović koji je sada na 64. mestu ATP liste.
 
Miomir Kecmanović je napravio jedan korak napred i trenutno je 31, Filip Krajinović je napredovao za dve pozicije i nalazi se na 54. mestu, dok je Laslo Đere pao za četiri mesta i sada je 58. igrač sveta.
  • T

    09.05.2022 09:39
    T
    Svaka cast! Ali pokazanom igrom protiv mladog Karlosa...najkasnije do Jeseni i zbogom! U mnogome muje pomogla i Korona!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.