Đoković savladao Alijasima, prošao u polufinale Rima

Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Rimu, pošto je savladao Feliksa Ožea Alijasima sa 7:5, 7:6 (7:1) i tako do završetka Rolan Garosa zadržao čelnu poziciju na ATP listi.

Najbolji teniser sveta će u subotu igrati sa Norvežaninom Kasperom Rudom, od 19:30 časova.

Posle mirna četiri gema, prvi do brejk lopte stiže Alijasim u petom gemu. Međutim, Novak pronalazi servis i sa tri vezane poena uspeva da se izvuče.

Srbin do prve brejk lopte dolazi u osmom gemu i odmah je koristi, ali popušta u narednom gemu kada je servirao za set i Kanađanin je smanjiio na 5:4. Usledila su dva mirna gema i odlučujući udarac Đoković zadaje na 6:5.
 
Posle tri duge razmene dolazi do 0:40, Alijasim spašava prvu set loptu asom, ali Đoković sjajnim vinerom osvaja prvi set i dolazi do prvog seta.
 
U drugom setu poveo je srpski teniser sa 4:2. Stigao je i do 5:2 u gemovima, ali je Alijasim spasio jednu meč loptu u osmom gemu i uspeo da preokrene gem u svoju korist. Kanađanin uspeva da iskoristi prvu brejk loptu i smanjuje na 5:4. Seriju je nastavio i u desetom gemu i stiže do 5:5.
Novak je prekinuo seriju i poveo 6:5, ali je uzvratio u narednom gemu Kanađanin za taj-brejk. Poveo je Đoković 2:0, zaigrao sjajno, kontrolisao dešavanja u taj-brejku koji je na kraju rutinski dobio.
 
Ukoliko savlada Ruda, Novak će se u meču za titulu sastati sa boljim iz meča Zverev - Cicipas.
  • Ah

    14.05.2022 10:18
    Kakva
    Vrhunska predstava Nole najbolji ikad
  • pera nevera

    14.05.2022 09:44
    Nadal je spreman da žrtvuje svoje zdravlje na duži rok kako bi nastavio da se takmiči. Đoković je spreman da žrtvuje takmičenja zbog svog zdravlja.
  • Dragan

    14.05.2022 08:08
    Ah
    Ne intetesuje nas ljubitelj Ace,Vulina,Pepea,Vesića,piramida .Tenis je odavni mrtav reće Sampras.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).