Piksi se oprostio od Švabe: "Šefe, hvala ti za sve i uživaj tamo negde u raju"

Od legendarnog Ivice Osima danas će se oprostiti bosanskohercegovačka, ali i svetska fudbalska javnost.

Jedan od legendarnih fudbalera koji je stigao u Sarajevo je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

Piksi je za N1 govorio o tome po čemu će on pamtiti Ivicu Osima.
 
"On je bio jedan veoma inteligentan čovek, čovek velikog srca, koji je ostavio dubok trag u našem fudbalu, u našem sportu. Ne pamtim ga kao igrača, ne znam njegovu igračku karijeru, ali ako nekome date nadimak 'Štraus sa Grbavice' to dovoljno govori o njegovim igračkim kvalitetima", rekao je Dragan Stojković.
Kako kaže, njegove trenerske kvalitete i uloga selektora svima su poznate.
 
"Ostavio je dubok trag u bivšoj zemlji. I to svi znamo da poštujemo i cenimo. Upravo ovaj dolazak u Sarajevo danas je jedna vrsta poštovanja pre svega liku i delu prema Ivici Osimu. On će bar meni ostati zaista u jednoj prelepoj uspomeni. Setite se samo slike na Mundijalu u Italiji kada sam postigao prvi gol protiv Španije – otrčao sam prema klupi i zagrlio ga onako iskreno i on mene. Ta slika dovoljno govori o našem odnosu. Pamtiću ga kao inteligentnog čoveka koji je uvek bio spreman za šalu i mislim da su ljudi koji su rođeni na ovim prostorima jedini ti koji su mogli da razumeju ono što Ivica Osim govori", kazao je Piksi.
 
Na pitanje koja bi bila poslednja poruka koju bi poslali da ste mogli Ivici Osimu, Piksi je odgovorio:
 
"Šefe, hvala ti za sve i uživaj tamo negde u raju."

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.