Đoković protiv bojkota Vimbldona, smatra da ima boljih rešenja

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da se ne zalaže za bojkot Vimbldona, nakon odluke čelnika grend slem turnira da zabrane nastup ruskim i beloruskim igračima zbog rata u Ukrajini.

Srpski teniser rekao je da je "bojkot veoma agresivna stvar, kao i da ima mnogo boljih rešenja".

"Sportisti su tu da se bave sportom, ako ih izbacimo iz sporta samo zato što dolaze iz određene zemlje, to je loša odluka. Potrebna nam je komunikacija sa Vimbldonom. Nisam uključen u pregovore kao pre 10 godina i ne razgovaram sa predstavnicima Vimbldona, ali su mi rekli da su veoma strogi", rekao je Đoković.

Đoković je ranije danas osvojio titulu na mastersu u Rimu pobedom nad Stefanosom Cicipasom sa 6:0, 7:6.
 
Srpskom igraču to je bila rekordna 38. masters titula u karijeri.
 
Predstavnici Vimbldona, trećeg ovosezonskog grend slem turnira su 20. aprila saopštili da će ruski i beloruski teniseri biti izbačeni sa takmičenja (od 27. juna do 10. jula) zbog vojne intervencije Rusije u Ukrajini.
 
Odluku su kritikovali i muška i ženska teniska organizacija, ATP i WTA.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.