Više od 400 učesnika na prvoj ovogodišnjoj "DDOR olimpijskoj stazi"

Požarevac je bio domaćin prve ovogodišnje "DDOR olimpijske staze" koju je Olimpijski komitet Srbije organizovao u saradnji sa kompanijom DDOR osiguranje i uz podršku Grada Požarevca.
Iako nije olimpijska godina, ovo takmičenje koje je imalo za cilj promociju olimpijskih vrednosti i okupilo je više od 400 učesnika. 
 
 

Nakon trosatnog takmičenja, najuspešnijim takmičarima su uručene nagrade, a DDOR osiguranje je predalo donaciju u vidu sportskih rekvizita Osnovnoj školi "Sveti Vladika Nikolaj" i Politehničkoj školi, koje su na današnjem događaju imale najviše predstavnika.

Događaju je prisustvovao olimpijac Velimir Stjepanović, plivač i član Olimpijskog tima Srbije. 
 
Takođe, nagrade su uručili i Saša Pavlović, gradonačelnik grada Požarevca i Dragan Mikić, menadžer Kancelarije DDOR osiguranja u Požarevcu.
 
Glavni cilj "DDOR Olimpijska staze" jeste da promoviše vrednosti olimpijskog pokreta i da kroz interaktivnu fizičku aktivnost edukuje sve učesnike o istoriji Olimpijskih igara.
 
Velimir Stjepanović se pred početak događaja obratio prisutnima, zahvalio se na učestvovanju u "DDOR Olimpijskoj stazi" i na podršci Olimpijskom timu Srbije koji se osetio do Tokija što je dovelo i do najboljeg uspeha naših sportista na Igrama do sada.
 
"Smatram da je u današnje vreme digitalnih medija zaista potrebno da se organizuje više ovakvih događaja koji će kroz edukaciju i fizičku aktivnost približiti građanima olimpijske vrednosti i simbole. Sport i fizička aktivnost imaju mnogo zdravstvenih dobrobiti, a DDOR Olimpijska staza ujedno omogućava i kvalitetno provedeno vreme sa porodicom, prijateljima, kao i nova poznanstva", ocenio je Stjepanović.
 
Saša Pavlović, gradonačelnik, pozdravio je prisutne ispred Grada Požarevca.
 
"Veoma mi je drago što je naš Požarevac ugostio ovu manifestaciju. Srećan sam što vidim veliki broj dece koji će danas pokazati svoja znanja o olimpijskim vrednostima, kao i njihove profesore i mnoge druge bitne ljude koji su spremni da rade za svoj grad. Želim vam da današnji dan provedete lepo i da deca ponesu odavde lepe uspomene. Grad Požarevac ima sjajnu saradnju sa Olimpijskim komitetom Srbije i ovo je još jedna u nizu sportskih manifestacija koju smo uradili sa Olimpijskim komitetom Srbije", naveo je Pavlović.
 
 
Menadžer Kancelarije DDOR osiguranja u Požarevcu, gospodin Dragan Mikić, dodelio je nagrade najboljim ekipama koje su učestvovale u "DDOR Olimpijskoj stazi" i zahvalio se svim učesnicima.
 
"Vrednosti kompanije DDOR osiguranje su gotovo istovetne olimpijskim i zato je veliko je zadovoljstvo biti u prilici da se podele nagrade za fer plej, srčanost, izuzetno znanje i vrhunsku fizičku spremnost. Ponosan sam, kao predstavnik kompanije lidera u osiguranju i partnera Olimpijskog komiteta što je i Požatrevac bio domaćin ovakvom događaju", istakao je gospodin Mikić.
 
Na kraju dodele medalja i nagrada najboljim učesnicima, gospodin Dragan Mikić uručio je sportske rekvizite Osnovnoj školi "Sveti Vladika Nikolaj" i Politehničkoj školi, čiji učenici su na današnjem događaju bili najbrojniji. Donaciju su primili direktori škola uz reči zahvalnosti kompaniji DDOR osiguranje i uverenje da će rekviziti podići kvalitet nastave u njihovim školama.
 
Uspeh prve "DDOR Olimpijske staze" u 2022. godini u Požarevcu uz učešće više od 400 takmičara i uz prisustvo velikog broja navijača i posetilaca, pokazatelj je interesovanja građana za Olimpijski pokret i velike podrške koju će Olimpijski tim Srbije imati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Time je ideja ove manifestacije u potpunosti ispunjena, jer su učesnici naučili nešto novo o olimpijskim vrednostima koje kroz partnerstvo dele nacionalni Olimpijski komitet i DDOR osiguranje.
 
Da podsetimo, u olimpijskoj 2021. godini, uz sve izazove koje je donela pandemija Olimpijski komitet je u saradnji sa DDOR osiguranjem organizovao pet događaja "DDOR olimpijska staza", u pet gradova Srbije. 
 
Ova takmičenja okupila su više od 1.500 učesnika koji su svojim znanjem i sposobnostima osvajali medalje i druge vredne nagrade. Takođe, više od 10 škola je dobilo nove sportske rekvizite koji će pomoći u promociji bavljenja sportom i zdravog načina života još od malih nogu. Na tragu ovih rezultata i pozitivnih efekata na društvo,
 
Olimpijski komitet i DDOR osiguranje odlučili su da i u 2022. godini posete pet gradova i u njih donesu duh olimpizma.
 
O terminu i lokaciji naredne "DDOR Olimpijske staze" možete se informisati na ovom linku.

Teme

DDOR

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.