Đoković rutinski do trećeg kola Rolan Garosa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske u Rolan Garosu, pošto je danas u drugom kolu pobedio Slovaka Aleksa Molčana sa 3:0 - 6:2, 6:3, 7:6 (7:4).
Đoković rutinski do trećeg kola Rolan Garosa
Foto: FoNet/AP
Za prolazak u osminu finala Đoković će u petak igrati protiv Aljoše Bedenea iz Slovenije.
Duel protiv Molčana, koga odnedavno vodi doskorašnji Novakov trener Marjan Vajda, prvi igrač sveta je dobio za dva sata i 15 minuta, pa kao i u prvom kolu nije potroši previše snage.
U prvom setu Novak je pravio brejkove u četvrtom i desetom gemu, a protivniku nije omogućio njednu šansu da mu oduzme servis.
 
U drugom setu Đokoviću je bio dovoljan jedan brejk, koji je napravio u šestom gemu, a Molčan ni u tom delu meča nije uspeo da izbori nijednu brejk šansu.
 
Treći set je takođe počeo Novakovim brejkom, ali je on nakon toga znatno usporio tempo, što je Molčanu omogućilo da odmah vrati brejk, ali je Đoković u tajk brejku bio maksimalno koncentrin i nije dozvolio da se meč produži.
 
U treće kolo danas se plasirao i Filip Krajinović, koji je u meču drugog kola savladao Bornu Goja iz Hrvatske sa 3:1 - 7:6 (7:5), 6:2,5:7, 6:1. Krajinović će se za osminu finala boriti protiv devetog igrača sveta Feliksa Ože Aliasima iz Kanade.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.