Fudbaleri Real Madrida osvojili Ligu šampiona: Tri šuta i fenomenalni golman

Fudbaleri Real Madrida osvojili su Ligu šampiona, pošto su u finalu u Parizu savladali Liverpul, rezultatom 1:0.

Jedini gol na meču postigao je Vinisijus Žunior u 59. minutu meča.

"Kraljevski klub" pokazuje da su apsolutni vladari najjačeg klupskog takmičenja, osvojivši svoju 14. evropsku titulu. 
 
Međutim, ekipi Karla Anćelotija malo ko je davao šanse ove sezone da će doći do finala Lige šampiona. Anćeloti je pred sobom imao starije fudbalere i moguće je da Karim Benzema, Luka Modrić, pa i Toni Kros ili Marselo, koji nije ni igrao, ispisuju poslednja zlatna slova u svojoj karijeri. 
Ipak, ono što se pokazalo jeste to da su vam dovoljna dva šuta u okvir gola i fenomenalni golman da biste srušili jedan od najjačih evropskih timova. 
 
Ekipa Jirgena Klopa opsedala je gol Real Madrida, ali je u Parizu blistao golman Madriđana - Kurtoa. U nekoliko navrata Kurtoa je odličnim intervencijama zaustavljao napade Salaha, Manea i ostatka mašinerije pod vođstvom Nemca.
 
Da Real Madrid može da učini nešto ukazalo se u finišu prvog dela igre, kada je Karim Benzema odbijenu loptu prosledio u Alisonovu mrežu. U diskutabilnoj situaciji, Liverpul je spasao VAR, te je dosuđeno da je bio ofsajd. 
 
Liverpul je nastavio da pritiska obruč oko gola Kurtoe i delovalo je da će u nekom momentu odbrana Madrida posustati. Alaba je govorio saigračima da moraju da se koncentrišu na igru, jer su fudbaleri u crvenom dresu probijali sa svih strana.
 
Međutim, usledilo je iznenađenje za oko 80.000 navijača u Parizu. U 59. minutu Federiko Valverde se odlično snašao i uputio snažan pas u šesnaesterac Liverpula. Na pravom mestu, kraj druge stative, našao se Vinisijus Žunior, matirajući Alisona.
 
Nastavio je Liverpul da napada, ali je Kurtoa u još nekoliko navrata sjajno reagovao i zaustavljao napade protivničkih igrača.
 
Minimalnom pobedom Real je došao do 14. naslova klupskog prvaka Evrope. Otkad je formirana Liga šampiona, ne znaju za poraz u finalima. Kraljevski klub je igrao osam finala i u svih osam slavio. 
 
Osim toga, Karlo Anćeloti je još jednom pokazao da je stručnjak koji može da osvoji sve. Između ostalog i četiri trofeja u Ligi šampiona.
  • navijac

    29.05.2022 09:29
    Odlican fudbal.
  • Radojica

    29.05.2022 07:17
    Ni jedni ni drugi
    Mi ne mogu biti dragi. Sad pišu reklame Peace-мир jer gube u Ukrajini, a nama kad su rušili porodilišta i ubijali trudnice po ulicama, tada su kažnjavali fudbalere koji su pokazivali onu majicu sa metom i zaustavite bombe. Ali jeste bio dobar fudbal i svaka čast nesvrstanoj braći Salahu i Mané-u kako driblaju.
  • Dragan

    29.05.2022 07:16
    Sv
    Zanimljivo Real do sad 17 finala i u 14 pobedio.Liverpul ga nije pobedio u zadnjih 6 utakmica.Prelep fudbal bez oštrih startova,nema baklj,nema zastava, transparenata.Navijači Liverpula mirno i u redu mapustili stadion u Parizu.Golman ke bio pola Reala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.