Abasov i Agejev doneli Srbiji zlato na EP u boksu - čekalo se više od 35 godina

Srpski bokseri Vahid Abasov i Artjom Agejev osvojili su zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u jermenskom Jerevanu. To su prva zlatna odličja za Srbiju još od 1985. godine.

Abasov je u finalu u velter kategoriji pobedio Gruzijca Lašu Gurulija. Slavio je jednoglasnom odlukom sudija posle zaista sjajne borbe i dominacije od prvog do poslednjeg udarca gonga.

Abasov je odmah posle finala i pobede poručio da želi i medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu. Poslednje zlatno odličje na Evropskim prvenstvima, Srbija je osvojila davne 1985. kada je prvak postao Ljubiša Simić u Budimpešti.

Nedugo zatim, priliku da donese još jednu zlatnu medalju Srbiji imao je Artjom Agejev u kategoriji do 80 kilograma. Uspeo je da stigne do cilja, uspeo je da stigne do trona.
 
Posle više od tri decenije čekanja Srbija je osvojila dve zlatne medalje na šampionatu Evrope, a razloga za optimizam, kada su Olimpijske igre u Parizu.
  • Loznica

    30.05.2022 21:13
    Bravo
  • Uroš

    30.05.2022 20:53
    Tooo
    Bravo Srbende.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.