Velika borba: Nadal zaustavio Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale Rolan Garosa, pošto je u četvrtfinalu izgubio od Španca Rafaela Nadala sa 2:6, 6:4, 2:6, 6:7(4).
Velika borba: Nadal zaustavio Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa
Foto: FoNet/AP
Bio je ovo 59. duel velikih rivala i 29. pobeda španskog tenisera do koje je stigao posle četiri sata i 11 minuta igre na terenu "Filip Šatrije".
Naredni protivnik Nadalu na putu ka 14. tituli u Parizu i 22. grend slem trofeju biće Nemac Aleksander Zverev koji je u četvrtfinalu eliminisao Španca Karlosa Alkarasa.
Prvi gem na meču, koji je trajao deset minuta, najavio je da će aktuelni šampion Rolan Garosa i osvajač 13 titula u Parizu voditi veliku borbu.
 
Nadal je u tom gemu iskoristio treću brejk loptu, a potom je potvrdio brejk za 2:0 na početku meča. Đokovića u tom delu igre nije služio servis, nizao je greške, pa je Nadal još jednim brejkom stigao do 4:1 nakon čega je mirno priveo taj deo igre kraju. 
 
Baš kao i u prvom setu, Nadal je i drugi set brejkom. Posle 13 minuta igre i šest propuštenih, Nadal je iskoristio sedmu brejk loptu i poveo sa 1:0. Đoković je bio potpuno van ritma, mnogo je grešio, pa je Nadal uz novi brejk poveo sa 3:0.
 
Đoković je od tog trenutka podigao nivo igre, vratio je brejk i smanjio na 3:2. Usledio je potom još jedan maratonski gem od 17 minuta u kojem je Đoković iskoristio petu brejk loptu i tako se potpuno vratio u drugi set.
 
U desetom gemu drugog seta Đoković je propustio prvu, ali ne i drugu set loptu pa je posle ukupno dva sata i 18 minuta igre na semaforu pisalo 1:1. Samo drugi set trajao je sat i 28 minuta.
 
I treći set je počeo brejkom Nadala, s tim da je ovaj uzeo bez izgubljenog poena, da bi u petom gemu novim brejkom stigao do 4:1 i tada nije dozvolio Đokoviću da se vrati u set.
 
Početak četvrtog seta bio je potpuno drugačiji u odnosu na prva tri. Đoković je prvi put na meču uzeo uvodni gem na svoj servis, a potom je uz jedan brejk stigao do vođstva od 3:0.
 
Đoković je držao tu prednost i pri rezultatu 5:3 je servirao za set i izjednačenje. Međutim, nije iskoristio dve set lopte, da bi Nadal realizovao drugu brejk loptu čime je ostao u setu.
 
Do kraja seta teniseri su bili sigurni u svoj servis, pa je sve rešeno u taj-brejku. Španac je brzo došao do 6:1, Đoković spasio tri meč lopte, ali nije mogao i četvrtu pa je Nadal slavio sa 7:4.
  • Zlo uživo

    01.06.2022 12:04
    Au kakva se zla i pakosna družina okuplja na ovom mestu.
  • 21

    01.06.2022 10:03
    Uobičajene Novakove majmunacije. :)
  • BoeserWolf

    01.06.2022 09:34
    E moj filozofe... moze da kanalise pozitivne emocije kako bi cistio mocvarnu vodu i pretvarao vodu u vino, a ne moze pozitivnim emocijama da pobedi Rafu.

    Mora da su Rafine emlcije ipak pozitivnije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).